Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Zachte Zalmkoekjes

Zachte Zalmkoekjes

Zachte Zalmkoekjes

Zoek de artiest in jezelf op + maak je eigen viskoekjes.

Serves
4
Voorbereiden
20 min
Koken
25 min
Vanaf 12 maanden
Vrij van ei Vrij van ei
Vrij van zuivel Vrij van zuivel
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van soja Vrij van soja

Ingrediƫnten

Methode

  • 400 gram aardappelen, in grote blokken
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 200 gram zalmfilet, zonder vel + zonder graten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine prei, dun gesneden
  • 25 gram sperziebonen, fijn gesneden
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt

Ingrediƫnten

Methode

  1. Kook de aardappels + wortel voor 15 minuten in een pan met kokend water of tot ze zacht zijn. Giet af + stamp ze samen fijn + laat vervolgens afkoelen.
  2. Pocheer intussen de zalm in zacht kokend water voor 5 minuten of tot de vis gaar is. Neem het uit het water + laat de vis afkoelen. Breek de vis in stukken + zorg ervoor dat er geen graten meer in zitten.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan + bak de prei + de sperziebonen voor 5 minuten of tot ze zacht zijn. Roer door de wortel + aardappelpuree, voeg de gekookte zalm + peterselie toe + roer alles goed door elkaar.
  4. Gebruik je handen om 2 grotere en 2 kleinere viskoekjes te maken van het mengsel. In de vorm van een vis is natuurlijk het leukst.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan + bak de viskoekjes voor 5 minuten of tot goudbruin. Draai ze halverwege om zodat ze mooi egaal gaar worden. Serveer onmiddellijk, lekker met doperwten.

Leuk voor kleintjes

Maak een kunstwerk van je bord + vraag aan je kleintje of die de doperwten als bubbels van je vis kan neerleggen.

Ruil dit voor dat

Zalm uit blik werkt net zo goed als je die toevallig nog in de kast hebt liggen.