12 maanden
Squishy Salmon Fishcakes
Maaltijden

Zachte Zalmkoekjes

Zoek de artiest in jezelf op + maak je eigen viskoekjes.

  • Aantal

    4
  • Voorbereiden

    20
  • Koken

    25
    • Dietary icons Soya free
    • Dietary icons Nut free
    • Dietary icons Gluten free
    • Dietary icons Dairy free
    • Dietary icons Egg free

    ingrediënten

    Group 6 Created with Sketch.
    • 400 gram aardappelen, in grote blokken
    • 1 wortel, in kleine blokjes porkkana, pilkottuna pieniksi kuutioiksi
    • 200 gram zalmfilet, zonder vel + zonder graten
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 kleine prei, dun gesneden
    • 25 gram sperziebonen, fijn gesneden
    • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt

    methode

    Group 6 Created with Sketch.
    1. Kook de aardappels + wortel voor 15 minuten in een pan met kokend water of tot ze zacht zijn. Giet af + stamp ze samen fijn + laat vervolgens afkoelen.
    2. Pocheer intussen de zalm in zacht kokend water voor 5 minuten of tot de vis gaar is. Neem het uit het water + laat de vis afkoelen. Breek de vis in stukken + zorg ervoor dat er geen graten meer in zitten.
    3. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan + bak de prei + de sperziebonen voor 5 minuten of tot ze zacht zijn. Roer door de wortel + aardappelpuree, voeg de gekookte zalm + peterselie toe + roer alles goed door elkaar.
    4. Gebruik je handen om 2 grotere en 2 kleinere viskoekjes te maken van het mengsel. In de vorm van een vis is natuurlijk het leukst.
    5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan + bak de viskoekjes voor 5 minuten of tot goudbruin. Draai ze halverwege om zodat ze mooi egaal gaar worden. Serveer onmiddellijk, lekker met doperwten.
    Recipe tip handy hints

    Leuk voor kleintjes

    Maak een kunstwerk van je bord + vraag aan je kleintje of die de doperwten als bubbels van je vis kan neerleggen.

    Swap this for that

    Byt detta mot detta

    Lax på burk fungerar lika bra som färsk lax.