12 maanden
Chinese Seaweed Thumb
Maaltijden

Chinees 'Zeewier'

Kleine groenteliefhebbers zijn dol op dit ‘zeewier’ van sesam en boerenkool!

  • Aantal

    4
  • Voorbereiden

    5
  • Koken

    15
    • Dietary icons Vegetarian
    • Dietary icons Soya free
    • Dietary icons Nut free
    • Dietary icons Gluten free
    • Dietary icons Dairy free
    • Dietary icons Egg free

    ingrediënten

    Group 6 Created with Sketch.
    • 4 grote handen vol boerenkool, zonder taaie stelen + grote bladeren gescheurd in hapklare stukken
    • 2 theelepels sesamolie
    • 1 theelepel zwarte of geroosterde witte sesamzaadjes, om erbij te serveren

    methode

    Group 6 Created with Sketch.
    1. Verwarm de oven op 150° Celsius.
    2. Doe de boerenkool in een kom + giet de sesamolie erover + wrijf het in de boerenkool totdat het goed onder zit.
    3. Doe de boerenkool op een grote bakplaat + bak het 15 minuten in de oven tot het knapperig is. Draai de stukken halverwege om + houd het goed in de gaten, want het verbrandt gemakkelijk.
    4. Serveer het ‘zeewier’ met de sesamzaadjes erover.
    Recipe tip handy hints

    Leuk voor kleintjes

    Kleine cheffies kunnen zelf de sesamzaadjes eroverheen strooien voor ze aanvallen!

    Swap this for that

    Ruil dit voor dat

    Je kunt pinda- of kokosolie gebruiken als jouw kleintje geen sesamzaadjes mag eten. Besprenkel ze dan met Parmezaanse kaas of maanzaadjes.