Chinees 'Zeewier'
Maaltijden
Chinees 'Zeewier'
Kleine groenteliefhebbers zijn dol op dit ‘zeewier’ van sesam en boerenkool!
Aantal
4Voorbereiden
5Koken
15
ingrediënten
- 4 grote handen vol boerenkool, zonder taaie stelen + grote bladeren gescheurd in hapklare stukken
- 2 theelepels sesamolie
- 1 theelepel zwarte of geroosterde witte sesamzaadjes, om erbij te serveren
methode
- Verwarm de oven op 150° Celsius.
- Doe de boerenkool in een kom + giet de sesamolie erover + wrijf het in de boerenkool totdat het goed onder zit.
- Doe de boerenkool op een grote bakplaat + bak het 15 minuten in de oven tot het knapperig is. Draai de stukken halverwege om + houd het goed in de gaten, want het verbrandt gemakkelijk.
- Serveer het ‘zeewier’ met de sesamzaadjes erover.
Leuk voor kleintjes
Kleine cheffies kunnen zelf de sesamzaadjes eroverheen strooien voor ze aanvallen!
Ruil dit voor dat
Je kunt pinda- of kokosolie gebruiken als jouw kleintje geen sesamzaadjes mag eten. Besprenkel ze dan met Parmezaanse kaas of maanzaadjes.