Verrukkelijke visstoof
Maaltijden
Verrukkelijke visstoof
Deze fabuleuze Engelse Fish Pie zit vol met veel goede dingen van de zee, perfect voor de hele familie!
Aantal
4Voorbereiden
20Koken
90
Bevriezen
mij!
ingrediënten
- 400 gram koolvis, schelvis of kabeljauw, zonder vel + zonder graten + in stukken gesneden
- 100 gram gekookte, gepelde garnalen
- 100 gram bevroren tuinbonen
- 1 klein ui, fijngehakt
- 1 eetlepel maïzena
- Een klein handjevol peterselie, fijngehakt.
- 25 gram ongezouten boter
- 20 gram bloem
- 300 ml volle melk
- 75 gram geraspte Gruyère
- 600 gram Maris Piper aardappelen, geschild + in blokjes van 1 centimeter
methode
- Verwarm de oven voor op 180º Celsius.
- Verdeel de vis, garnalen, tuinbonen + ui over een ondiepe ronde ovenschaal van anderhalve liter. Sprenkel de maïzena erover + hussel alle ingrediënten door elkaar. Strooi de peterselie erbovenop.
- Smelt de boter in een steelpannetje + roer de bloem erdoor. Verwarm, roer 1 minuut lang +haal van het vuur + voeg geleidelijk de melk toe. Zet het terug op het vuur + breng het aan de kook, blijf roeren tot de saus dikker wordt (dat gaat met een garde het beste). Roer twee derde van de kaas erdoor.
- Lepel de helft van de saus over de vis + leg de aardappels erboven op. Lepel de rest van de saus over de aardappels + bestrooi met de rest van de kaas.
- Bak je schotel voor ongeveer anderhalf uur in de oven of tot hij goudkleurig is + de aardappels zacht zijn. Serveer met gestoomde groene groente.
Ruil dit voor dat
Vervang de tuinbonen door bevroren doperwten, mais of zelfs door geraspte wortel voor een veggie twist!
Lekker voor baby's
Pureer fijn met een staafmixer voor kleintjes vanaf 7 maanden.