Knapperige Groentekroketjes
Fingerfood
Knapperige Groentekroketjes
Deze vingertjes zijn knapperig + romig, hebben een mosterd-kick + zitten vol met groente!
Porties
10Voorbereiden
20Koken
20
Bevriezen
mij!
ingrediënten
- 325 gram vastkokende aardappels
- 55 gram groene kool, gesneden
- 90 gram bevroren doperwten
- 3 fijngesneden bosuitjes
- 1 theelepel Engelse mosterdpoeder
- 4 eetlepels cottage cheese
- 1 losgeklopt ei
- 85 gram broodkruimels
- Zonnebloemolie om in te bakken
methode
- Kook de aardappels 12-15 minuten in een pan met kokend water totdat ze zacht zijn. Giet ze af + laat ze staan om te drogen + een beetje af te koelen. Verwijder de schil + rasp ze in een grote kom.
- Stoom de kool + doperwten 3-4 minuten tot ze zacht zijn + snijd het fijn. Voeg bij de aardappels + doe de bosuitjes, mosterd + cottage cheese erbij. Meng tot alles goed gemengd is.
- Doe een geklutst ei in een kom + de broodkruimels op een bord. Verdeel het aardappelmengsel in 10 even grote delen + maak er kroketten van. Dip elke kroket in het ei + rol ‘m daarna goed rond in de broodkruimels totdat ie helemaal bedekt is.
- Verwarm genoeg olie om de bodem van een grote anti-bakpan te bedekken + bak je kroketten 5-7 minuten (in twee sessies) op middelhoog vuur tot ze overal goudbruin van kleur zijn.
Leuk voor de kleintjes
Het is ontzettend leuk voor kleine handjes als het kroketmengsel in verschillende vormen gekneed moet worden!
Handige tips
Met 12 maanden kunnen de kleintjes heel goed eten vasthouden + hun tandjes gebruiken om te bijten. Nu kunnen ze echt zelf genieten van het eten!