Carbonara uit de zee
Maaltijden
Carbonara uit de zee
Deze carbonara met zalm uit blik is een beetje anders + supermakkelijk om te maken.
Aantal
4Voorbereiden
10Koken
15
Bevriezen
mij!

ingrediënten


- 280 gedroogde spaghetti
- 1 courgette, in blokjes
- 2 theelepels olijfolie
- 1 grote teen fijngehakte knoflook
- 350 gram rode zalm in blik, uitgelekt, zonder graten, losgemaakt
- 100 ml volle room
- 50 ml volle melk
- Sap van een halve citroen
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 2-3 eetlepels bieslook
- Vers gemalen zwarte peper
methode


- Kook de spaghetti in een pan met kokend water, zoals aangegeven op de verpakking + voeg twee minuten voor het einde van de kooktijd de courgette toe. Giet af, maar gooi het kookvocht niet weg. Doe de spaghetti + courgette terug in de pan.
- Verhit intussen de olie op een laag vuurtje in een koekenpan + bak de knoflook 1 minuut tot het zacht is. Blijf roeren + zorg ervoor dat het niet bruin wordt. Roer de zalm erdoor + giet dan de room + melk erdoor. Warm het in 5 minuten goed door terwijl je voorzichtig blijft roeren.
- Roer het citroensap, citroenrasp + bieslook erdoor. Breng het op smaak met een beetje peper + warm het allemaal goed door. Giet de saus over de pasta, voeg 4 eetlepels kookvocht toe + zet op een laag vuurtje tot het goed verwarmd is. Snij voor kleintjes de spaghetti fijn voor je het opschept.
Leuk voor de kleintjes
Kook wat extra spaghetti + laat je kleintje het gebruiken voor spaghettiverf. Doop de spaghetti in verf + teken ermee op papier.
Handige tips
De kleintjes vinden het heerlijk om spaghetti te slurpen, maar als ze moeite hebben, snijd het dan in kleinere stukjes


