Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Chinees 'Zeewier'

Chinees 'Zeewier'

Chinees 'Zeewier'

Kleine groenteliefhebbers zijn dol op dit ‘zeewier’ van sesam en boerenkool!

Voor ... personen
4
Voorbereiden
5 min
Koken
15 min
Vanaf 12 maanden
Vrij van ei Vrij van ei
Vrij van zuivel Vrij van zuivel
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van soja Vrij van soja
Vegetarisch Vegetarisch

Ingrediënten

Methode

  • 4 grote handen vol boerenkool, zonder taaie stelen + grote bladeren gescheurd in hapklare stukken
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel zwarte of geroosterde witte sesamzaadjes, om erbij te serveren

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven op 150° Celsius.
  2. Doe de boerenkool in een kom + giet de sesamolie erover + wrijf het in de boerenkool totdat het goed onder zit.
  3. Doe de boerenkool op een grote bakplaat + bak het 15 minuten in de oven tot het knapperig is. Draai de stukken halverwege om + houd het goed in de gaten, want het verbrandt gemakkelijk.
  4. Serveer het ‘zeewier’ met de sesamzaadjes erover.

Leuk voor kleintjes

Kleine cheffies kunnen zelf de sesamzaadjes eroverheen strooien voor ze aanvallen!

Ruil dit voor dat

Je kunt pinda- of kokosolie gebruiken als jouw kleintje geen sesamzaadjes mag eten. Besprenkel ze dan met Parmezaanse kaas of maanzaadjes.