Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Carbonara uit de zee

Carbonara uit de zee

Carbonara uit de zee

Deze carbonara met zalm uit blik is een beetje anders + supermakkelijk om te maken.

Voor ... personen
4
Voorbereiden
10 min
Koken
15 min
Vanaf 12 maanden
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten

Ingrediƫnten

Methode

  • 280 gedroogde spaghetti
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 grote teen fijngehakte knoflook
  • 350 gram rode zalm in blik, uitgelekt, zonder graten, losgemaakt
  • 100 ml volle room
  • 50 ml volle melk
  • Sap van een halve citroen
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 2-3 eetlepels bieslook
  • Vers gemalen zwarte peper

Ingrediƫnten

Methode

  1. Kook de spaghetti in een pan met kokend water, zoals aangegeven op de verpakking + voeg twee minuten voor het einde van de kooktijd de courgette toe. Giet af, maar gooi het kookvocht niet weg. Doe de spaghetti + courgette terug in de pan.
  2. Verhit intussen de olie op een laag vuurtje in een koekenpan + bak de knoflook 1 minuut tot het zacht is. Blijf roeren + zorg ervoor dat het niet bruin wordt. Roer de zalm erdoor + giet dan de room + melk erdoor. Warm het in 5 minuten goed door terwijl je voorzichtig blijft roeren.
  3. Roer het citroensap, citroenrasp + bieslook erdoor. Breng het op smaak met een beetje peper + warm het allemaal goed door. Giet de saus over de pasta, voeg 4 eetlepels kookvocht toe + zet op een laag vuurtje tot het goed verwarmd is. Snij voor kleintjes de spaghetti fijn voor je het opschept.