Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Knapperige Groentekroketjes

Knapperige Groentekroketjes

Knapperige Groentekroketjes

Deze vingertjes zijn knapperig + romig, hebben een mosterd-kick + zitten vol met groente!

Porties
10 vingers
Voorbereiden
20 min
Koken
30 min
Vanaf 12 maanden
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten

Ingrediënten

Methode

  • 325 gram vastkokende aardappels
  • 55 gram groene kool, gesneden
  • 90 gram bevroren doperwten
  • 3 fijngesneden bosuitjes
  • 1 theelepel Engelse mosterdpoeder
  • 4 eetlepels cottage cheese
  • 1 losgeklopt ei
  • 85 gram broodkruimels
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Ingrediënten

Methode

  1. Kook de aardappels 12-15 minuten in een pan met kokend water totdat ze zacht zijn. Giet ze af + laat ze staan om te drogen + een beetje af te koelen. Verwijder de schil + rasp ze in een grote kom.
  2. Stoom de kool + doperwten 3-4 minuten tot ze zacht zijn + snijd het fijn. Voeg bij de aardappels + doe de bosuitjes, mosterd + cottage cheese erbij. Meng tot alles goed gemengd is.
  3. Doe een geklutst ei in een kom + de broodkruimels op een bord. Verdeel het aardappelmengsel in 10 even grote delen + maak er kroketten van. Dip elke kroket in het ei + rol ‘m daarna goed rond in de broodkruimels totdat ie helemaal bedekt is.
  4. Verwarm genoeg olie om de bodem van een grote anti-bakpan te bedekken + bak je kroketten 5-7 minuten (in twee sessies) op middelhoog vuur tot ze overal goudbruin van kleur zijn.