Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Geroosterde Rode Pesto Kip

Geroosterde Rode Pesto Kip

Geroosterde Rode Pesto Kip

Deze sappige geroosterde kip + pittige pesto kietelt kleine smaakpapillen. Een fantastisch recept dat kleine tandjes helpt leren kauwen.

Porties
18 ijsblokjes
Voorbereiden
15 min
Koken
40 min
Van 7-9 maanden
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vrij van ei Vrij van ei

Ingrediënten

Methode

  • 1 kleine aardappel (ongeveer 115 gram), geschild + in kleine rondjes gesneden
  • 5 centimeter superfijn gesneden prei, alleen het witte deel
  • 1 tomaat, in plakken gesneden
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel rode pesto
  • 1 kipfilet zonder vel (ongeveer 125 gram)
  • Je baby's gebruikelijke melk (het kan ook zonder)

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven op 200° Celsius.
  2. Doe een groot stuk aluminiumfolie in een ovenschaal + verdeel de aardappel in het midden in een even dikke laag. Doe daarboven op de prei + tomaat, sprenkel daar de oregano + de olie overheen. Besmeer de kip met de pesto + leg de kip daarna bovenop de tomaat.
  3. Vouw de zijkanten van het aluminiumfolie dicht tot een pakketje. Bak je kip-pakket 35-40 minuten tot de aardappel zacht is + de kip helemaal gaar. Doe je pakketje voorzichtig open, verwijder de kip en snij die in vier stukken.
  4. Meng de rest van het pakket samen met de kip fijn in een keukenmachine (je kunt ook een staafmixer gebruiken) + voeg als je wilt een beetje babymelk toe.