Geroosterde Rode Pesto Kip
Maaltijden
Geroosterde Rode Pesto Kip
Deze sappige geroosterde kip + pittige pesto kietelt kleine smaakpapillen. Een fantastisch recept dat kleine tandjes helpt leren kauwen.
Aantal
18Voorbereiden
15Koken
40

ingrediënten


- 1 kleine aardappel (ongeveer 115 gram), geschild + in kleine rondjes gesneden
- 5 centimeter superfijn gesneden prei, alleen het witte deel
- 1 tomaat, in plakken gesneden
- ½ theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel olijfolie
- 1 theelepel rode pesto
- 1 kipfilet zonder vel (ongeveer 125 gram)
- Je baby's gebruikelijke melk (het kan ook zonder)
methode


- Verwarm de oven op 200° Celsius. Doe een groot stuk aluminiumfolie in een ovenschaal + verdeel de aardappel in het midden in een even dikke laag. Doe daarboven op de prei + tomaat, sprenkel daar de oregano + de olie overheen. Besmeer de kip met de pesto + leg de kip daarna bovenop de tomaat.
- Vouw de zijkanten van het aluminiumfolie dicht tot een pakketje. Bak je kip-pakket 35-40 minuten tot de aardappel zacht is + de kip helemaal gaar. Doe je pakketje voorzichtig open, verwijder de kip en snij die in vier stukken.
- Meng de rest van het pakket samen met de kip fijn in een keukenmachine (je kunt ook een staafmixer gebruiken) + voeg als je wilt een beetje babymelk toe.


