Shakshouka met ei voor een goede morgen
Maaltijden
Shakshouka met ei voor een goede morgen
Opstaan, tijd voor SHAKSHOUKA! Een smakelijk ontbijt of brunch met ei, perfect voor het hele gezin (12 maanden+) in een tomatige, veggie saus met kikkererwten. Jammie!
Aantal
4Voorbereiden
5Koken
20
ingrediënten
- 2 blikken tomaten
- 2 paprika’s
- 1 ui (circa 200 g)
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 3 tl gerookte paprikapoeder of zoet paprikapoeder
- 2 tl oregano
- 1 tl komijn
- 1 el olijfolie
- 4-6 eieren
- Koriander als topping - optioneel
- 400 g kikkererwten
methode
- Snijd de uien en paprika’s in kleine blokjes.
- Verhit 1 el olijfolie in een grote pan of wok.
- Bak de uien en paprika’s met de knoflook tot ze gaar zijn.
- Voeg het gerookte paprikapoeder, de komijn en oregano toe. Laat 1 minuut koken.
- Voeg de kikkererwten - met hun vocht - en de 2 blikken tomaten toe.
- Laat 15 minuten koken tot de saus begint in te dikken.
- Maak voor ieder ei dat je gaat koken een kuiltje in de saus.
- Doe elk rauw ei in een kuiltje (dit doe je gemakkelijker een voor een).
- Dek de pan af met een deksel en laat de eieren ongeveer 5 minuten koken - langer als je ze minder zacht wil.
- Strooi er wat versnipperde koriander of peterselie overheen voor het serveren - optioneel.
Leuk voor kleintjes
Kleintjes soppen graag broodsoldaatjes in hun zachte eieren!
Lekker voor baby's
Dit gerecht is geschikt voor kleintjes vanaf 12 maanden.
Handige tips
Breek de eieren een voor een in een klein kommetje alvorens ze in de saus te doen (zo komt er geen schaal in de shakshouka terecht).