Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Havermout repen

Havermout repen

Havermout repen

Soms hebben drukke baby’tjes een extra boost nodig als ze op avontuur gaan ’s morgens. Deze havermoutrepen zijn perfect voor thuis + voor onderweg.

Porties
6
Voorbereiden
10 min
Koken
20 min
Vanaf 10 maanden
Vrij van ei Vrij van ei
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van soja Vrij van soja
Vegetarisch Vegetarisch

Ingrediënten

Methode

  • 40 gram havermout
  • 220 ml volle melk
  • 20 gram fijngehakte rozijnen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 10 gram ongezouten boter

Ingrediënten

Methode

  1. Bedek een kleine bakplaat met bakpapier. Doe de haver + melk in een klein pannetje + breng het aan de kook, zet het vuur laag, roer af en toe + laat het 10 minuten sudderen of tot de haver zacht is.
  2. Doe het mengsel in een kom + roer de rozijnen + het kaneel erdoor + spreid het uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik. Bedek het met plasticfolie + zet voor een half uurtje in de koelkast om het wat steviger te laten worden.
  3. Snij de plak in zes repen van ongeveer 7 bij 2,5 centimeter. Smelt de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag + bak de repen 2-3 minuten aan beide kanten tot ze goudkleurig zijn.