Havermout repen
Fingerfood
Havermout repen
Soms hebben drukke baby’tjes een extra boost nodig als ze op avontuur gaan ’s morgens. Deze havermoutrepen zijn perfect voor thuis + voor onderweg.
Porties
6Voorbereiden
10Koken
20
Bevriezen
mij!
ingrediënten
- 40 gram havermout
- 220 ml volle melk
- 20 gram fijngehakte rozijnen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 10 gram ongezouten boter
methode
- Bedek een kleine bakplaat met bakpapier. Doe de haver + melk in een klein pannetje + breng het aan de kook, zet het vuur laag, roer af en toe + laat het 10 minuten sudderen of tot de haver zacht is.
- Doe het mengsel in een kom + roer de rozijnen + het kaneel erdoor + spreid het uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik. Bedek het met plasticfolie + zet voor een half uurtje in de koelkast om het wat steviger te laten worden.
- Snij de plak in zes repen van ongeveer 7 bij 2,5 centimeter. Smelt de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag + bak de repen 2-3 minuten aan beide kanten tot ze goudkleurig zijn.
Leuk voor de kleintjes
Oudere kleine koks kunnen helpen de pap te verspreiden + platdrukken in de ovenschaal
Ruil hiermee
Probeer de rozijnen te vervangen door gehakte abrikozen of dadels