Hartige Rode Kippensoep

Hartige Rode Kippensoep
Een grote kom met kleurrijke heerlijkheid! De knapperige mais, voedzame bonen + een beetje fajita kruiden in deze kippensoep vult je buik, verwarmt je tenen + verwent je smaakpapillen.
Serves
4
Voorbereiden
10
min
Koken
30
min

Ingrediënten
Methode
- 1 eetlepel olijfolie + een beetje extra om te bestrijken
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 wortel, geschild + in stukjes gesneden
- 2 grote tenen knoflook, fijngehakt
- 1 paprika in blokjes en zonder zaadjes
- 400 gram passata
- 500ml kippenbouillon met weinig zout
- Een blik van 210 gram kidneybonen in water, uitgelekt
- ½ - 1 theelepel fajita kruiden (hoeft niet)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 250 gram kipfilet zonder bot, in grote hapklare stukken gesneden
- 115 gram suiker- en zoutvrije mais, uitgelekt, of de korrels van één maiskolf
- 2 zachte maistortilla’s
Ruil dit voor dat
Fajita kruiden bevat zout, vervang het door een mix van paprika, komijn + een klein beetje chili voor kleintjes jonger dan 12 maanden.
Lekker voor baby's
Maak de soep met een staafmixer glad en voeg als het nog te dik is een beetje water toe voor kleintjes vanaf 10 maanden. Slurrrp!