Hartige Rode Kippensoep
Maaltijden
Hartige Rode Kippensoep
Een grote kom met kleurrijke heerlijkheid! De knapperige mais, voedzame bonen + een beetje fajita kruiden in deze kippensoep vult je buik, verwarmt je tenen + verwent je smaakpapillen.
Aantal
4Voorbereiden
10Koken
30
Bevriezen
mij!
ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie + een beetje extra om te bestrijken
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 wortel, geschild + in stukjes gesneden
- 2 grote tenen knoflook, fijngehakt
- 1 paprika in blokjes en zonder zaadjes
- 400 gram passata
- 500ml kippenbouillon met weinig zout
- 210 gram kidneybonen in water, uitgelekt
- ½ - 1 theelepel fajita kruiden (hoeft niet)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 250 gram kipfilet zonder bot, in grote hapklare stukken gesneden
- 2 x mjuka majstortillabröd
methode
- Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel, knoflook + paprika toe, doe er een deksel op + bak tien minuten. Roer voorzichtig door tot het zacht is.
- Verwarm de oven voor op 180° Celsius. Voeg de passata, bouillon, bonen, fajita kruiden + oregano toe aan de pan + breng alles aan de kook. Zet het vuur laag, bedek het gedeeltelijk met een deksel + laat het tien minuten sudderen.
- Roer de kip in de pan + kook het geheel nog zeven minuten, of tot de kip helemaal gaar is, Voeg de mais toe + verwarm alles tot de mais warm + zacht is.
- Maak de tortilla chips terwijl de soep opstaat. Bestrijk beide kanten van beide tortilla’s met een beetje olijfolie + snijd ze daarna in dunne stroken. Doe de stroken op een bakplaat in de oven + bak ongeveer 5-7 minuten tot ze knapperig zijn (draai halverwege om). Laat de tortilla chips op een rek afkoelen. Serveer de soep in een kom met de chips ernaast.
Ruil dit voor dat
Fajita kruiden bevat zout, vervang het door een mix van paprika, komijn + een klein beetje chili voor kleintjes jonger dan 12 maanden.
Lekker voor baby's
Maak de soep met een staafmixer glad en voeg als het nog te dik is een beetje water toe voor kleintjes vanaf 10 maanden. Slurrrp!