Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Grote Groente Chilli

Grote Groente Chilli

Grote Groente Chilli

We hebben precies genoeg chilli in dit gerecht gedaan om het spannend te maken voor kleine smaakpapillen – maar als jouw kleintje er tegen kan, doe er dan gerust een extra theelepel chilipoeder in.

Voor ... personen
6
Voorbereiden
15 min
Koken
30 min
Van 7-9 maanden
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vrij van ei Vrij van ei
Vrij van zuivel Vrij van zuivel

Ingrediënten

Methode

  • 450 gram flespompoen, geschild, zonder pitten en in hapklare stukken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram paddestoelen, in plakjes
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 400 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Een blik van 400 gram kidneybonen, uitgelekt
  • 4 kruidnagels
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel milde chilipoeder
  • Zilvervliesrijst + groene groente voor erbij

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven op 180° Celsius.
  2. Doe de pompoen in een kom met de helft van de olie + hussel het goed door elkaar zodat alle pompoen met olie bedekt is. Leg de stukken in een ovenschaal + rooster het 30 minuten in de oven. Draai de stukken halverwege om zodat de pompoen aan alle kanten zacht is + iets goudkleurig.
  3. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur + roerbak de paddenstoelen 6 minuten of tot zacht zijn. Voeg de knoflook, de passata, de tomatenpuree, de bonen, kruidnagel, de gember + de chilipoeder toe + verwarm tot het bijna aan de kook is. Zet het vuur laag, bedek het gedeeltelijk met een deksel + laat het 15 minuten sudderen totdat het gereduceerd + dikker is geworden. Voeg een eetlepel water toe als de saus te dik is.
  4. Roer de zachte pompoen door de chili. Snij het in kleine stukken voor kleintjes + serveer het met rijst + groene groente.