Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Verrassing! Mini bloemkoolpizzaatjes!

Verrassing! Mini bloemkoolpizzaatjes!

Verrassing! Mini bloemkoolpizzaatjes!

Deze glutenvrije mini-pizaatjes zijn super-speciaal want we hebben bloemkool gebruikt om de basis te maken. Verrassing!

Voor ... personen
4
Voorbereiden
20 min
Koken
30 min
Voor de hele familie
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van gluten Vrij van gluten

Ingrediënten

Methode

  • Olijfolie, om in te vetten + te sprenkelen
  • 90 gram glutenvrije havermout
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 losgeklopte eieren
  • Je favoriete toppings zoals dun gesneden paprika + olijven
  • 125 gram uitgelekte, droog gedepte + in stukken gescheurde mozzarella
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Parmezaanse kaas (hoeft niet), basilicum blaadjes + gemengde salade om erbij te serveren
  • Voor de pizza-saus: 200 gram passata
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ kleine dun gesneden paprika zonder zaadjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 220° Celsius.
  2. Bedek twee bakplaten met bakpapier + besprenkel die niet te zuinig met olijfolie.
  3. Doe de havervlokken in een keukenmachine + vermaal tot poeder. Doe de fijngemalen have in een grote schaal. Doe de bloemkool in de keukenmachine + vermaal ze tot fijne kruimels. Doe de bloemkool bij de haver + voeg het amandelmeel toe, de helft van de oregano + de eieren. Breng op smaak met peper + roer het door tot alles goed gemengd is – het is dan een beetje nat en kruimelig maar dat komt goed als je het straks bakt.
  4. Druk het bloemkoolmengsel samen in de kom tot een gelijkmatige laag. Neem een kwart van het mengsel uit de kom en druk het op het bakpapier tot een cirkel met opgezette randjes van ongeveer 0,5 cm dik + 16 cm in diameter. Herhaal dit met de rest van het mengsel tot je vier pizzabodems hebt. Bak het in 20 minuten in de oven tot ze stevig en goudkleurig zijn.
  5. Maak de tomatensaus terwijl de bodems in de oven staan. Meng alles door elkaar met de overgebleven oregano totdat het een strakke saus is. Besmeer de pizza met de saus.
  6. Beleg de pizza’s daarna met je favoriete toppings, daarna de mozzarella + een beetje olijfolie. Bak ze tien minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
  7. Serveer de pizza met de Parmezaanse kaas (als je wilt), basilicum + je gemengde salade als bijgerecht.

Leuk voor kleintjes

Kleine handjes vinden het leuk om de bloemkoolmix plat te drukken + om hun eigen pizza toppings te kiezen

Handige tips

Pizza eet je met je handen + dat is goed voor je oog-hand coördinatie + om je eigen eten op te pakken