Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Stoof vol met bonen, varkensvlees + paprika

Stoof vol met bonen, varkensvlees + paprika

Stoof vol met bonen, varkensvlees + paprika

Een heerlijk maaltje dat perfect is om nieuwe texturen te ontdekken, vol met bonen + kruiden om kleine smaakpapillen te kietelen!

Porties
26 ijsblokjes
Voorbereiden
15 min
Koken
35 min
Van 7-9 maanden
Vrij van zuivel Vrij van zuivel
Vrij van ei Vrij van ei
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van soja Vrij van soja

Ingrediënten

Methode

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram mager varkensgehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • ½ kleine paprika, zonder lijsten en zaadjes + in kleine blokjes
  • 1 knoflook teen, geperst
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 300 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 kruidnagels
  • 100 gram cannellinibonen in water, uitgelekt en afgespoeld
  • 25 gram babyspinazie, zonder steeltjes + blaadjes in stukken gescheurd

Ingrediënten

Methode

  1. Verhit de olie op middelhoog vuur in een koekenpan + bak het gehakt ongeveer vijf minuten. Breek het gehakt met de achterkant van een vork en zorg ervoor dat het overal mooi bruin is. Neem het gehakt uit de pan met een lepel + zet het apart.
  2. Zet het vuur laag, doe de ui in de pan + bak het 5 minuten tot het zacht is. Doe de paprika, knoflook + tijm erbij en roer en bak het nog 2 minuten. Doe het gehakt terug in de pan.
  3. Roer de passata, tomatenpuree, kruidnagel, bonen, spinazie + 50 ml erdoor. Breng het aan de kook + laat het 20 minuten sudderen tot het gehakt gaar is. Roer het af en toe door. Verwijder de kruidnagels.
  4. Prak met de achterkant van een vork het geheel tot het bijna glad is, en voeg een beetje kokend water toe als dat nodig is. Je kunt het ook pureren in een keukenmachine of met een staafmixer.