Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Spruitjespuree

Spruitjespuree

Spruitjespuree

Een feestelijk vegetarisch gerecht voor je kleintjes eerste Kerstmis!

Porties
30 lepels
Voorbereiden
5 min
Koken
15 min
Van 4-6 maanden
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vrij van ei Vrij van ei
Vrij van zuivel Vrij van zuivel

Ingrediƫnten

Methode

  • 150 gram spruitjes

Ingrediƫnten

Methode

  1. Snijd de stronkjes van de spruitjes + verwijder de buitenste blaadjes.
  2. Snijd de spruitjes in halven of kwarten + stoom ze 10-12 minuten boven heet water tot ze lekker zacht zijn (stomen is het best, gekookte spruitjes worden soms bitter).
  3. Pureer de spruitjes met een staafmixer of in een keukenmachine met 4-5 eetlepels kokend water totdat je een zachte puree hebt.

Ruil dit voor dat

Als je een babymelk gebruikt in plaats van water, smaakt het sneller vertrouwd voor je kleintje.

Handige tips

Geeft niks als je kleintje een raar gezicht trekt, nieuwe smaken zijn altijd even wennen. Het kan tot tien keer duren voordat je kleintje aan een nieuwe smaak is gewend.