Spruitjespuree
Puree
Spruitjespuree
Een feestelijk vegetarisch gerecht voor je kleintjes eerste Kerstmis!
Porties
30Voorbereiden
5Koken
15
Bevriezen
mij!
ingrediënten
- 150 gram spruitjes
methode
- Snijd de stronkjes van de spruitjes + verwijder de buitenste blaadjes.
- Snijd de spruitjes in halven of kwarten + stoom ze 10-12 minuten boven heet water tot ze lekker zacht zijn (stomen is het best, gekookte spruitjes worden soms bitter).
- Pureer de spruitjes met een staafmixer of in een keukenmachine met 4-5 eetlepels kokend water totdat je een zachte puree hebt.
Ruil dit voor dat
Als je een babymelk gebruikt in plaats van water, smaakt het sneller vertrouwd voor je kleintje.
Handige tips
Geeft niks als je kleintje een raar gezicht trekt, nieuwe smaken zijn altijd even wennen. Het kan tot tien keer duren voordat je kleintje aan een nieuwe smaak is gewend.