Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Shakshouka met ei voor een goede morgen

Shakshouka met ei voor een goede morgen

Shakshouka met ei voor een goede morgen

Opstaan, tijd voor SHAKSHOUKA! Een smakelijk ontbijt of brunch met ei, perfect voor het hele gezin (12 maanden+) in een tomatige, veggie saus met kikkererwten. Jammie!

Serves
4
Voorbereiden
5 min
Koken
20 min
Voor de hele familie
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vrij van zuivel Vrij van zuivel

Ingrediënten

Methode

  • 2 blikken tomaten
  • 2 paprika’s
  • 1 ui (circa 200 g)
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 3 tl gerookte paprikapoeder of zoet paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 el olijfolie
  • 4-6 eieren
  • Koriander als topping - optioneel
  • 400 g kikkererwten

Ingrediënten

Methode

  1. Snijd de uien en paprika’s in kleine blokjes.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan of wok.
  3. Bak de uien en paprika’s met de knoflook tot ze gaar zijn.
  4. Voeg het gerookte paprikapoeder, de komijn en oregano toe. Laat 1 minuut koken.
  5. Voeg de kikkererwten - met hun vocht - en de 2 blikken tomaten toe.
  6. Laat 15 minuten koken tot de saus begint in te dikken.
  7. Maak voor ieder ei dat je gaat koken een kuiltje in de saus.
  8. Doe elk rauw ei in een kuiltje (dit doe je gemakkelijker een voor een).
  9. Dek de pan af met een deksel en laat de eieren ongeveer 5 minuten koken - langer als je ze minder zacht wil.
  10. Strooi er wat versnipperde koriander of peterselie overheen voor het serveren - optioneel.

Leuk voor kleintjes

Kleintjes soppen graag broodsoldaatjes in hun zachte eieren!

Lekker voor baby's

Dit gerecht is geschikt voor kleintjes vanaf 12 maanden.

Handige tips

Breek de eieren een voor een in een klein kommetje alvorens ze in de saus te doen (zo komt er geen schaal in de shakshouka terecht).