Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Palmboom Pap

Palmboom Pap

Palmboom Pap

Simpele + makkelijke havermout pap met kokosmelk + tropische mango. Kom maar op met de zomer.

Serves
4
Voorbereiden
10 min
Koken
10 min
Vanaf 10 maanden
Vrij van soja Vrij van soja
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van ei Vrij van ei
Vrij van zuivel Vrij van zuivel
Vrij van noten Vrij van noten

Ingrediënten

Methode

  • 150 gram havermout
  • 600 ml kokosdrink + een beetje extra voor erbij
  • ½ theelepel kaneel + een beetje extra voor erop
  • 1 kleine mango, geschild, zonder pit + in blokjes
  • 1 eetlepel gemengde zaden, geroosterd
  • 1 eetlepel kokosvlokken, geroosterd

Ingrediënten

Methode

  1. Doe de havermout, kokosdrink + 575 ml water in een pannetje + breng op middelhoog vuur aan de kook. Roer de kaneel erdoor, zet het vuur laag, zet een deksel op de pan + laat het 8-10 minuten langzaam sudderen of tot het romig is.
  2. Als je het aan jonge kinderen geeft, snijd dan de mango, de zaden + de kokosvlokken heel fijn.
  3. Lepel de havermout in kommen + besprenkel het met een beetje extra kaneel, de mango + de geroosterde zaden + de kokos. Giet er voor serveren een klein beetje extra kokosmelk overheen.

Lekker voor baby's

Voor kleintjes van 10 maanden laat je de zaden eruit + prak je de mango fijn. Vergeet niet even te controleren of het niet te heet is voor je het aan je kleintje geeft!

Handige Tips

Gooi restjes niet weg. Laat je havermout afkoelen, snijd het in repen + bak het in de pan met een beetje boter tot ze goudbruin zijn. Heerlijk!