Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Ovenschotel van geroosterde pompoen

Ovenschotel van geroosterde pompoen

Ovenschotel van geroosterde pompoen

Een heerlijke verwarmende ovenschotel met geroosterde pompoen – vol met smaak + gezonde groente.

Voor ... personen
4
Voorbereiden
20 min
Koken
75 min
Vanaf 10 maanden
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten

Ingrediënten

Methode

  • 600 gram pompoen of flespompoen, geschild, zonder zaadjes en in blokjes van 1 centimeter
  • 2 kleine rode uien, dun gesneden
  • 2 theelepels fijngehakte tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 gram volkorenbrood, in kleine stukken gescheurd
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel grove mosterd (hoeft niet)
  • 250 ml volle melk
  • 125 gram bevroren doperwten
  • 125 gram oude kaas, geraspt

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
  2. Verdeel de pompoen, uien + tijm in een ovenschaal. Besprenkel met olie + meng alles goed door elkaar. Rooster ongeveer 40 minuten in de oven + keer de groente een paar keer om zodat ze aan alle kanten beginnen te kleuren.
  3. Verwijder de groente uit de oven + zet de oven laag tot 170° Celsius.
  4. Verdeel de helft van het brood over de bodem van een ondiepe ovenschaal van 1,2 liter (of groter). Klop de eieren, knoflook + mosterd in een kom samen, voeg de melk toe + klop het nog even goed door.
  5. Roer de bevroren doperwten door de groente + verdeel de helft van de groentemix over het brood in de schaal + besprenkel met de helft van de kaas. Herhaal de lagen brood, groente en kaas. Giet het eiermengsel erover + laat voor ongeveer 15 minuten intrekken.
  6. Bak 40 minuten in de oven totdat het goudkleurig is + het eimengsel licht gestold.
  7. Prak fijn met een vork voor kleintjes vanaf tien maanden.