Ovenschotel van geroosterde pompoen
Ovenschotel van geroosterde pompoen
Een heerlijke verwarmende ovenschotel met geroosterde pompoen – vol met smaak + gezonde groente.
Aantal
2Voorbereiden
20Koken
75
Bevriezen
mij!
ingrediënten
- 600 gram pompoen of flespompoen, geschild, zonder zaadjes en in blokjes van 1 centimeter
- 2 kleine rode uien, dun gesneden
- 2 theelepels fijngehakte tijm
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 gram volkorenbrood, in kleine stukken gescheurd
- 4 eieren
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel grove mosterd (hoeft niet)
- 250 ml volle melk
- 125 gram bevroren doperwten
- 125 gram oude kaas, geraspt
methode
- Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
- Verdeel de pompoen, uien + tijm in een ovenschaal. Besprenkel met olie + meng alles goed door elkaar. Rooster ongeveer 40 minuten in de oven + keer de groente een paar keer om zodat ze aan alle kanten beginnen te kleuren.
- Verwijder de groente uit de oven + zet de oven laag tot 170° Celsius.
- Verdeel de helft van het brood over de bodem van een ondiepe ovenschaal van 1,2 liter (of groter). Klop de eieren, knoflook + mosterd in een kom samen, voeg de melk toe + klop het nog even goed door.
- Roer de bevroren doperwten door de groente + verdeel de helft van de groentemix over het brood in de schaal + besprenkel met de helft van de kaas. Herhaal de lagen brood, groente en kaas. Giet het eiermengsel erover + laat voor ongeveer 15 minuten intrekken.
- Bak 40 minuten in de oven totdat het goudkleurig is + het eimengsel licht gestold.
- Prak fijn met een vork voor kleintjes vanaf tien maanden.
Leuk voor de kleintjes
Bewaar de kernen! Gooi de zaden niet uit je pompoen of pompoen. Doe ze in een plastic fles om rammelaars te maken, zodat de kleintjes de geluiden kunnen horen die eten kan maken
Ruil hiermee
Dit gerecht is superlekker bij elke groente zoals zoete aardappel, bakbananen of pastinaak (in plaats van pompoen of pompoen)
Handige tips
Hak de kleine smaakpapillen fijn + voeg een klein beetje mosterd toe voor wat extra pit.