Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Kruidig 'Hash-up' ontbijtje

Kruidig 'Hash-up' ontbijtje

Kruidig 'Hash-up' ontbijtje

Een Hash is Engels. Een leuke manier om restjes aardappel + groente te gebruiken. Eet het als ontbijt met een ei er bovenop + een beetje kerriepoeder om je tong te laten tinkelen.

Voor ... personen
4
Voorbereiden
10 min
Koken
20 min
Voor de hele familie
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van gluten Vrij van gluten

Ingrediƫnten

Methode

  • 3 eetlepels zonnebloemolie, plus extra om de eieren in te bakken
  • 500 gram gekookte aardappels in blokjes
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 250 gram gekookte spruiten, gehalveerd of in kwarten, of fijngesneden witte kool
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 140 gram halloumi kaas, in blokjes
  • 1 grote eetlepel milde kerriepoeder
  • 4 eieren (hoeft niet, maar is wel lekker)

Ingrediƫnten

Methode

  1. Verwarm de olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Voeg de aardappels + de ui toe + roer en bak ongeveer tien minuten tot ze ui zacht is + de aardappels een licht gouden kleur hebben.
  2. Voeg de spruiten of de kool toe, samen met de knoflook, halloumi, kerriepoeder + komijn. Roer goed door. Bak vijf minuten tot alles goed heet is + roer regelmatig.
  3. Als je het serveert met een gebakken ei, houd de hash warm in de oven (op een lage temperatuur) + bedek het met een bord om ervoor te zorgen dat het niet uitdroogt. Verhit genoeg olie om de bodem van de koekenpan te bedekken, bak je ei zoals jij het lekker vindt + serveer het bovenop je hash.

Leuk voor kleintjes

Halloumi voelt heel lekker elastisch + is een perfecte textuur voor kleintjes om te ontdekken.

Lekker voor baby's

Vervang je gebakken ei door een roerei als je kleintje 10 maanden is.