Kruidig 'Hash-up' ontbijtje
Maaltijden
Kruidig 'Hash-up' ontbijtje
Een Hash is Engels. Een leuke manier om restjes aardappel + groente te gebruiken. Eet het als ontbijt met een ei er bovenop + een beetje kerriepoeder om je tong te laten tinkelen.
Aantal
4Voorbereiden
10Koken
20
ingrediënten
- 3 eetlepels zonnebloemolie, plus extra om de eieren in te bakken
- 500 gram gekookte aardappels in blokjes
- 1 ui, in dunne halve ringen
- 250 gram gekookte spruiten, gehalveerd of in kwarten, of fijngesneden witte kool
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 140 gram halloumi kaas, in blokjes
- 1 grote eetlepel milde kerriepoeder
- 4 eieren
- (hoeft niet, maar is wel lekker)
methode
- Opvarm olien i en stor stegepande over medium varme. Tilsæt kartofler + løg + steg i 10 minutter under hyppig omrøring, indtil løgene er blødgjort + kartoflerne er lyst gyldne.
- Tilsæt rosenkål eller hvidkål, hvidløg, halloumi, karrypulver + spidskommen, hvis det bruges, omrøres indtil det er blandet, steg derefter i yderligere 5 minutter, omrøres regelmæssigt, indtil alt er varmet helt igennem.
- Hvis det serveres med et spejlæg, skal du sætte biksemaden i ovnen (ved lav temperatur) for at holde den varm, dæk den med en tallerken for at undgå at det bliver tørt. Varm nok olie til at dække bunden af stegepanden + steg æggene, som du vil have dem, serveres derefter oven på biksemaden.
Leuk voor de kleintjes
Halloumi voelt heerlijk zacht aan + is een perfecte textuur voor kleintjes om te ontdekken
Heerlijk voor baby's
Vervang de gebakken eieren door roerei als je kleintje 10 maanden oud is