helen coulthard

Ontwikkelingspsycholoog / Neemt eetspelletjes serieus

Helen C EK Body 2021 09 06 135517 bqrf

wat doe je bij Ella's Kitchen?

Ik zorg ervoor dat alle sensorische spelletjes en activiteiten, dus die gericht zijn op de zintuigen, goed zijn voor jou en je kleintje.

waar ben je trots op bij je werk voor Ella's Kitchen + hoe helpt jouw werk kleintjes van goed eten te leren houden?

Ik ben psycholoog met een PhD in eetproblemen bij baby's en kinderen. Ik ben gewoon heel geïnteresseerd in de vraag waarom sommige baby's en kinderen niet altijd met plezier eten, vooral als het gaat om fruit en groente. Ik zoek en vind manieren om je kleintje helemaal verliefd op goed eten te laten worden. De afgelopen 20 jaar heb ik ook onderzoek gepubliceerd, vooral rond zintuiglijk ontdekken en spelen.

waar ben je trots op bij je werk voor Ella's Kitchen + hoe helpt jouw werk kleintjes van goed eten te leren houden?

Ik heb een passie voor opvoeden met een positieve houding ten opzichte van eten en ik wil er graag aan bijdragen dat eten plezier voor het hele gezin is. Ik hou altijd de nieuwste adviezen over zintuigspel in de gaten, om er voor te zorgen dat ze correct zijn en in lijn met de meest up-to-date onderzoeksresultaten.

mijn top 3-tips voor ouders + verzorgers van kleintje

1

Eten is meer dan smaak! Om van goed eten te leren houden, moet je kleintje de geur, het uiterlijk, de smaak en de look-and-feel van heel veel verschillende soorten eten ontdekken. Laat ze mini-food-ontdekkers worden, dat geeft ze het gevoel dat zij de controle hebben en zo kunnen ze leren wat ze wel en niet lekker vinden.

2

Vergeet niet dat ieder kind anders is – sommigen kunnen er langer over doen om bepaalde dingen met plezier te eten. Als kleintjes veel soorten voedingsmiddelen mijden, probeer dan eens nieuwe dingen te introduceren die veel lijken op eten dat ze al wel lekker vinden. Of, nog beter, speel met ze, eerst met non-food, en introduceer dan geleidelijk plaatjes van eten en daarna vertrouwd geaccepteerd eten.

3

Zintuigspel hoeft echt niet constant geknoei te betekenen. Als je niet houdt van geknoei, doe dan de knoeispelletjes vlak voor badtijd, leg een mat neer of doe het buiten. Fingerfood en eten met de vingers is een fantastische maaltijd, en ja dat kan best een beetje een knoeiboel worden. Maar jij kiest wat werkt voor jou - er zijn ook heel veel zintuigactiviteiten zonder geknoei.

1 / 3
Website Images Dec Experts 02

wij werken nauw samen met een groot aantal deskundigen. Zo zorgen we ervoor, dat onze smulvoeding het beste voor kleine buikjes is!