Gebruik van onze producten FAQS

Gebruik van onze producten

kan ik Ella’s producten meenemen in het vliegtuig?

Onze knijpzakjes kunnen prima mee in het vliegtuig. Op vluchten van British Airways krijgen kindjes zelfs onze Smoothie Fruitjes geserveerd! Ook worden ze verkocht op het vliegveld, in winkels zoals Boots.

Als je knijpzakjes in de koffer doet, dan raden we aan om ze in een plastic zak te doen. Voor het geval er een gaatje in komt of het knijpzakje heel erg geplet wordt als de koffer het zwaar te verduren krijgt. En neem je ze mee in de handbagage, wees dan op je hoede voor medewerkers die het heel nauw nemen met de regels en babyvoedsel beschouwen als vloeibaar en meer dan 100 gram. Wij adviseren om altijd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij vóór de vlucht.

Gebruik van onze producten

kan ik Ella’s knijpzakjes invriezen?

Ja, je kunt de inhoud van Ella’s Kitchen 4 maanden knijpzakjes + Smoothie Fruits invriezen, door de zakjes leeg te knijpen in een gesteriliseerd ijsblokjesbakje. We adviseren om de knijpzakjes voor 6, 7 en 10 maanden en de peutermaaltijden niet in te vriezen, vanwege de volwassener ingrediënten.

Als je onze producten voor 4 maanden en Smoothie Fruitjes wil invriezen, adviseren we om dat binnen 24 uur na openen van het knijpzakje te doen. Niet vergeten: altijd even de temperatuur controleren voordat je het eten aan je kleintje geeft. Opgewarmde babyvoeding invriezen of bewaren in de koelkast kan onveilig zijn voor kleintjes, daarom adviseren we om dit niet te doen.

Onze 4 maanden voeding kun je in de koelkast bewaren tot 48 uur na opening. Onze knijpzakjes voor 6, 7 en 10 maanden kun je 24 uur in de koelkast bewaren nadat je het dopje eraf gehaald hebt.

Gebruik van onze producten

hoe maak ik producten van Ella’s warm?

Onze knijpzakjes voor 4, 6 en 7 maanden mogen nooit zo in de magnetron. Er zijn veel andere gemakkelijkere manieren om ze te verwarmen.

 • De gemakkelijkste manier om onze babyvoeding voor 4, 6 en 7 maanden te verwarmen, is om het knijpzakje in heet water te zetten. en een paar minuten warm laten worden.
 • Of je kunt de smulbabyvoeding eruit knijpen, in een steelpannetje doen en dan zachtjes opwarmen onder voortdurend roeren.
 • Of je kunt de smulbabyvoeding eruit knijpen, in een magnetronbakje doen en dit opwarmen in de magnetron.

Niet vergeten: altijd even de temperatuur controleren voordat je verwarmd eten aan je kleintje geeft.

Onze 10-maanden-knijpzakjes mogen gerust in de magnetron. Gewoon de dop van het knijpzakje afhalen, het knijpzakje op een bord zetten (voor het geval er iets uitloopt) en verwarmen. Goed doorroeren, zodat er geen te hete delen zijn, en zoals altijd de temperatuur controleren voordat je het eten aan je kleintje geeft.

Wij adviseren om onze smulyoghurt, Baby Brekkie + de zuivelvrij-lijn niet op te warmen, want gekoeld of op kamertemperatuur smaken ze beter.

Gebruik van onze producten

kan ik de recepten uit Ella’s kookboeken + van het receptencenter invriezen?

Koken in batches - voor meerdere keren eten - is geweldig voor drukke ouders + verzorgers, dus hebben we ervoor gezorgd dat de recepten in ons Kookboek + receptencenter geschikt zijn om in te vriezen. Hier lees je een paar handige tips om iedereen te helpen hun smulrecepten in te vriezen + veilig om te gaan met eten!

 1. Zorg dat de vriezer goed koud is, -18°C
 2. De meeste etenswaren zijn geschikt om in te vriezen (behalve bijvoorbeeld hele eieren met schaal en al) maar sommigen smaken vers toch beter.
 3. Gerechten met vlees kunnen 3 maanden bewaard worden in de diepvries.
 4. Vegetarische gerechten en smultraktaties zoals cake, taart en koekjes kunnen 3 maanden bewaard worden in de diepvries.
 5. Plak een etiket op je diepvriesbakjes, zodat je weet wanneer je ze gebruikt moet hebben.
 6. Je kunt stoofpotjes, sauzen + een stuk vlees bevroren bereiden - pas de bereidingstijd wel aan, zodat het eten echt door en door gloeiendheet is voordat je het opdient!
 7. Alle andere etenswaren eerst volledig laten ontdooien voordat je ze opwarmt. Altijd door en door verhitten tot gloeiendheet. En even doorroeren, om hete (of koude) delen te laten verdwijnen.
 8. Rijst kan veilig ingevroren + opgewarmd worden, als je de rijst maar snel laat afkoelen na het koken (het beste is binnen een uur). Je kunt de bevroren rijst opwarmen in de magnetron tot deze gloeiend heet is.
 9. Zorg dat je het eten veilig ontdooit. Dek het af + zet in de koelkast, zet in een luchtdicht afgesloten bakje in koud water of ontdooi het lekker snel in de magnetron. Met deze 3 methodes voorkom je dat er bij het ontdooien vervelende bacteriën in het eten komen.
 10. Gebruik het eten zodra het ontdooid is – niet langer laten liggen dan nodig is, anders kunnen er vervelende bacteriën in het eten komen.
 11. En tot slot … Niet vergeten: eten dat al bevroren geweest is, niet weer invriezen.