Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Volgestapelde Groente Moussaka

Volgestapelde Groente Moussaka

Volgestapelde Groente Moussaka

Een klassiek Grieks recept volgestopt met vijf verschillende groente + linzen. Dat is nog eens volstapelen!

Voor ... personen
4
Voorbereiden
15 min
Koken
40 min
Vanaf 10 maanden
Vrij van ei Vrij van ei
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van soja Vrij van soja
Vegetarisch Vegetarisch

Ingrediënten

Methode

  • 1 kleine aubergine, geschild + in kleine hapklare stukken gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • ½ paprika, zonder lijsten en zaadjes + in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • Een blik tomaten van 400 gram
  • 2 zongedroogde tomaatjes in olie, uitgelekt + zeer fijn gesneden
  • 100 gram linzen uit blik, uitgelekt
  • 55 gram mozzarella, in kleine stukken gescheurd

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 190º Celsius. Stoom de aubergine 8 minuten in een pannetje op middelhoog vuur, of tot het zacht is.
  2. Verwarm intussen de olie op laag-middelhoog vuur in een koekenpan. Voeg de ui + de paprika toe, zet een deksel op de pan + laat het 10 minuten garen, roer het af en toe om tot het zacht is. Voeg de knoflook, de gestoomde aubergine + oregano toe + bak het nog 2 minuten.
  3. Voeg de tomaten, de zongedroogde tomaten + de linzen toe, zet de deksel weer op de pan, blijf regelmatig roeren + kook 10 minuten tot de saus een beetje dikker is geworden.
  4. Lepel de groenten met linzen + tomatensaus in een kleine ovenschaal + leg de mozzarella erop. Bak het 15-18 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten + lichtbruin is.
  5. Gebruik de achterkant van een vork om de moussaka tot een puree te prakken + voeg een beetje water toe als dat nodig is. Je kunt het ook in kleine stukken snijden.