Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Sperziebonen + Doperwtenpuree

Sperziebonen + Doperwtenpuree

Sperziebonen + Doperwtenpuree

Als je kleintje hapjes van één groente goed opeet, kun je beginnen om smaken te combineren.

Porties
8 ijsblokjes
Voorbereiden
5 min
Koken
10 min
Van 4-6 maanden
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vrij van zuivel Vrij van zuivel
Vrij van ei Vrij van ei

Ingrediënten

Methode

  • 100 gram sperziebonen, schoongemaakt + gehalveerd
  • 100 gram bevroren doperwten

Ingrediënten

Methode

  1. Stoom of kook de sperziebonen 2-3 minuten in een pan op middelhoog vuur. Voeg de doperwten toe + kook nog 2-3 minuten tot alle groente zacht is.
  2. Pureer de groente met 100 ml kokend water in een keukenmachine of met een staafmixer tot de doperwten gepureerd zijn + alles mooi glad is.
  3. Passeer je puree door een zeef om het nog gladder te maken als je wilt.

Ruil dit voor dat

Voeg babymelk toe in plaats van water voor extra voedingsstoffen.

Handige Tips

Maak de puree een beetje dikker + gebruik het als beleg of als dip met een broodje of met gekookte groentesticks voor grotere kleintjes.