Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Robijnrode Mini Muffins

Robijnrode Mini Muffins

Robijnrode Mini Muffins

Deze kleurrijke hartige muffins zijn perfect voor kleine handjes! De zoetigheid komt van bietjes + wortel, en dus zijn ongezonde ingrediënten niet nodig!

Porties
20 muffins
Voorbereiden
15 min
Koken
20 min
Vanaf 10 maanden
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten

Ingrediënten

Methode

  • 55g ongezouten boter, gesmolten + een beetje extra om de vorm in te vetten
  • 140g bloem
  • ¼ theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 groot losgeklopt ei
  • 150 ml yoghurt
  • 1 kleine wortel, geschild + geraspt
  • 100 gram gekookte biet, droog gedept + geraspt
  • 1 eetlepel fijngehakte tijmblaadjes

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven op 190° Celsius. Vet 2 muffinschalen in, of 20 muffinvormpjes.
  2. Zeef de bloem, baking soda + bakpoeder in een grote kom + meng tot het één geheel is, maak een gat in het midden.
  3. Klop het ei, de yoghurt en gesmolten boter in een kom + meng het geleidelijk met het bloemmengsel. Voeg daarna de feta, wortel, biet + tijm toe. Roer alles met een houten lepel voorzichtig maar goed door elkaar totdat het net een geheel vormt.
  4. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes, en bak ze 15-20 minuten in de oven tot ze gerezen zijn. Laat ze een beetje afkoelen in de vorm, en zet ze daarna op een rek om verder af te koelen.

Leuk voor kleintjes

Kleine kokkies helpen graag met het bloem te zeven + kijken hoe het valt als sneeuw!