Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Risotto-uit-de-oven met Pesto

Risotto-uit-de-oven met Pesto

Risotto-uit-de-oven met Pesto

Er zijn zoveel redenen om dol te zijn op deze kleurrijke risotto. Deze bak je in de oven + dat betekent dat je niet meer eindeloos in je pan hoeft te roeren + de broccoli pesto geeft het een speciale groene topping die tjokvol vitamines zit voor de hele familie.

Serves
4
Voorbereiden
15 min
Koken
35 min
Voor de hele familie
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van ei Vrij van ei

Ingrediënten

Methode

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 15 gram ongezouten boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 85 gram witte kool, fijn gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • 280 gram risottorijst
  • Een blik tomaten van 400 gram
  • 700 ml zoutarme groentebouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Voor de broccoli pesto: 40 gram cashewnoten
  • 4 broccoliroosjes (ongeveer 70 gram)
  • 15 gram boerenkool, zonder taaie stelen
  • 1 teen gepelde knoflook
  • 125 ml olijfolie
  • 40 gram geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas + een beetje extra om erbij te serveren, als je wilt.

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180º Celsius. Verhit de olie + boter op een gemiddeld vuur in een vuurvaste ovenschaal. Voeg de ui + de kool toe, roer regelmatig + bak voor 5 minuten of tot het zacht is.
  2. Voeg de oregano, knoflook + rijst toe, en bak voor nog twee minuten terwijl je blijft roeren. Giet de tomaten + bouillon + tomatenpuree erbij + breng aan de kook. Roer alles goed door elkaar, zet een deksel op de pan + zet voor 25 minuten (of tot de rijst gaar is) in de oven. Roer de risotto halverwege een keer goed door. Haal de risotto uit de oven wanneer deze gaar is + laat het 5 minuten staan.
  3. Maak ondertussen de broccoli pesto. Doe de cashews in een grote droge koekenpan + rooster de noten 4 minuten (schud regelmatig om) op een middelhoog vuur of tot ze goudbruin kleuren. Doe de cashews in een keukenmachine + maal fijn. Voeg de broccoli + boerenkool + knoflook toe aan de cashews + pulseer tot je een grove pasta hebt (schraap af en toe de broccoli pesto van de zijkanten van je keukenmachine).
  4. Laat je keukenmachine lopen + giet in een dunne straal de olijfolie erbij tot alle olie is opgenomen. Roer tenslotte de Pecorino of Parmezaanse kaas erdoor. Serveer de risotto met een lepel pesto + een beetje extra kaas als je dat lekker vindt.

Lekker voor baby's

Voor kleintjes van 10 maanden kun je ook chedder gebruiken in plaats van Parmezaanse kaas. Kijk even of de kaas gepasteuriseerd is.