Risotto-uit-de-oven met Pesto

Risotto-uit-de-oven met Pesto
Er zijn zoveel redenen om dol te zijn op deze kleurrijke risotto. Deze bak je in de oven + dat betekent dat je niet meer eindeloos in je pan hoeft te roeren + de broccoli pesto geeft het een speciale groene topping die tjokvol vitamines zit voor de hele familie.
Serves
4
Voorbereiden
15
min
Koken
35
min

Ingrediënten
Methode
- 1 eetlepel olijfolie
- 15 gram ongezouten boter
- 1 grote ui, gesnipperd
- 85 gram witte kool, fijn gesneden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 grote tenen knoflook, fijngehakt
- 280 gram risottorijst
- Een blik tomaten van 400 gram
- 700 ml zoutarme groentebouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Voor de broccoli pesto: 40 gram cashewnoten
- 4 broccoliroosjes (ongeveer 70 gram)
- 15 gram boerenkool, zonder taaie stelen
- 1 teen gepelde knoflook
- 125 ml olijfolie
- 40 gram geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas + een beetje extra om erbij te serveren, als je wilt.
Lekker voor baby's
Voor kleintjes van 10 maanden kun je ook chedder gebruiken in plaats van Parmezaanse kaas. Kijk even of de kaas gepasteuriseerd is.