Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Paaskuikentjes

Paaskuikentjes

Paaskuikentjes

Kleine gevulde eieren met heeerlijke mayonaise in het midden. Een leuk foodie recept om kleine handje bezig te houden!

Makes
4
Voorbereiden
15 min
Koken
15 min
Vanaf 12 maanden
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van zuivel Vrij van zuivel
Vrij van noten Vrij van noten

Ingrediënten

Methode

  • 4 eieren
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Zwarte olijven voor de ogen

Ingrediënten

Methode

  1. Kook de eieren 8 minuten in kokend water.
  2. Snijd een snavel + poten uit de gele paprika + oogjes uit de olijven terwijl de eieren opstaan.
  3. Laat de eieren goed schrikken in koud water wanneer ze klaar zijn.
  4. Snijd je ei op twee derde van onderen in tweeën + lepel voorzichtig het eigeel eruit.
  5. Meng het eigeel met de mayonaise + rol het in balletjes
  6. Snijd met een scherp mes driehoeken uit het wit om een gebroken schaal-effect te creëren.
  7. Zet de kuikens in elkaar door de eiermix in de witte schaal te zetten.

Leuk voor kleintjes

Grotere kleintjes kunnen helpen met de snavel, ogen + de poten. Vrolijk Pasen!

Lekker voor baby's

Als je kleintje nog jong is, verwijder dan de snavel + ogen + poten. Snijd het ei in vier stukken.