Mini Lemon Cheesecake

Mini Lemon Cheesecake
Deze cheesecakes zijn misschien klein van formaat, ze zitten vol met grote smaken: friszure citroen + parfumrijke perzik. Je maakt ze in een muffinschaal, één cheesecake is perfect voor één persoon.
Makes
10
Voorbereiden
15
min
Koken
25
min

Ingrediënten
Methode
- Voor de bodem
- 40 gram ongezouten boter + een beetje extra om in te vetten
- 80 gram pecannoten
- 50 gram havermout
- 30 gram amandelmeel
- 1 eetlepel ahornsiroop (maple syrup) of honing
- Voor de vulling
- 175 gram cream cheese
- 100 gram naturel yoghurt
- Sap van een halve citroen + de rasp van 1 hele citroen.
- 2 eetlepels ahornsiroop (maple syrup) of honing
- 1 theelepel vanille extract
- 1 groot losgeklopt ei
- 1 ½ theelepel maïzena
- 4 grote rijpe perziken, gehalveerd, zonder pit + in stukken
Ruil dit voor dat
Als het geen perzikseizoen is, dan kun je ook perziken uit blik of ontdooide bessen uit de vriezer gebruiken.
Lekker voor baby's
Maak voor kleintjes vanaf tien maanden de cheese cakes met ahornsiroop en niet met honing. Een fijn gemaakte halve portie is genoeg.