Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Mini Lemon Cheesecake

Mini Lemon Cheesecake

Mini Lemon Cheesecake

Deze cheesecakes zijn misschien klein van formaat, ze zitten vol met grote smaken: friszure citroen + parfumrijke perzik. Je maakt ze in een muffinschaal, één cheesecake is perfect voor één persoon.

Makes
10
Voorbereiden
15 min
Koken
25 min
Vanaf 12 maanden
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja

Ingrediënten

Methode

  • Voor de bodem
  • 40 gram ongezouten boter + een beetje extra om in te vetten
  • 80 gram pecannoten
  • 50 gram havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel ahornsiroop (maple syrup) of honing
  • Voor de vulling
  • 175 gram cream cheese
  • 100 gram naturel yoghurt
  • Sap van een halve citroen + de rasp van 1 hele citroen.
  • 2 eetlepels ahornsiroop (maple syrup) of honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 groot losgeklopt ei
  • 1 ½ theelepel maïzena
  • 4 grote rijpe perziken, gehalveerd, zonder pit + in stukken

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180º Celsius. Vet een muffinschaal voor tien muffins in + bekleed de gaten met bakpapier door twee strips bakpapier als een kruis over elkaar te leggen + in de opening te duwen.
  2. Voor de bodem: Maal de pecannoten + haver fijn in een kleine keukenmachine, doe het in een kom met het amandelmeel + roer het goed door elkaar. Smelt de boter + ahornsiroop of honing in een klein pannetje + roer het door het pecan-mengsel. Verdeel het mengsel gelijk over de muffinvorm + druk het aan om een stevige bodem te maken. Bak voor 5 minuten + haal ze dan uit de oven.
  3. Voor de vulling: klop alle ingrediënten behalve de perziken door elkaar tot het een zacht + romig geheel is. Lepel het mengsel over de notenbodem in je muffinschaal + strijk je cakejes mooi glad. Bak het 15-20 minuten in de oven of tot ze stevig + gestold zijn. De vulling moet nog een klein beetje wiebelig zijn. Laat ze afkoelen in de muffinvorm + zet ze daarna voor ongeveer 20 minuten in de koelkast.
  4. Haal de cheese cakes uit de schaal + verwijder het bakpapier als je klaar bent om ze te serveren. Leg de perziken erboven op + serveer.

Ruil dit voor dat

Als het geen perzikseizoen is, dan kun je ook perziken uit blik of ontdooide bessen uit de vriezer gebruiken.

Lekker voor baby's

Maak voor kleintjes vanaf tien maanden de cheese cakes met ahornsiroop en niet met honing. Een fijn gemaakte halve portie is genoeg.