Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Mega gehaktballen met mangosaus

Mega gehaktballen met mangosaus

Mega gehaktballen met mangosaus

Deze gehaktballen met een frisse mangosaus hebben de perfecte grootte voor kleine handjes om vast te houden.

Voor ... personen
4
Voorbereiden
20 min
Koken
35 min
Vanaf 10 maanden
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van zuivel Vrij van zuivel

Ingrediënten

Methode

  • 75 gram mager rundergehakt
  • 1 theelepel milde currypoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander (het kan ook zonder)
  • 20 gram verse broodkruimels
  • 1 klein losgeklopt ei
  • Olijfolie om in te bakken
  • Groene groente + naan brood – in stroken gesneden, om erbij te serveren
  • Voor de mangosaus:
  • 1 kleine teen fijngehakte knoflook
  • 5 mm stuk gember, geschild + zeer fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram tomaten uit blik
  • 80 gram geschilde mango, zonder pit – in kleine stukjes

Ingrediënten

Methode

  1. Doe het gehakt, de currypoeder, de koriander (als je dat gebruikt) + de broodkruimels in een grote kom + meng het goed door elkaar. Voeg genoeg van het ei toe om er één geheel van te maken (je hebt niet het hele ei nodig). Verdeel het mengsel in zes ballen ter grootte van een walnoot + draai er gehaktballen van. Doe ze op een bord, bedek ze met folie + leg ze 20 minuten in de koelkast zodat de balletjes een beetje steviger worden.
  2. Maak intussen de saus. Verhit de olie op een laag vuurtje in een koekenpan + bak de knoflook + gember 1 minuut tot het zacht is. Voeg de tomaten toe, bedek het gedeeltelijk met een deksel + laat het 10 minuten sudderen en een beetje dikker worden. Voeg de mango toe + warm het goed door. Pureer de saus in een keukenmachine of met een staafmixer tot ie mooi glad is. Zet het aan de kant.
  3. Verhit genoeg olijfolie om de bodem van je koekenpan te bedekken + bak de gehaktballen in twee sessies ongeveer tien minuten. Draai ze tijdens het bakken steeds om zodat ze overal mooi bruin + gaar worden.
  4. Warm de mangosaus nog even op als dat nodig is + serveer het met de gehaktballen. Gebruik de achterkant van een vork om de gehaktballen + mangosaus fijn te maken + voeg als het nodig is een beetje water toe. Je kunt het ook in kleine stukjes snijden. Serveer met groente + het naan brood.

Leuk voor kleintjes

Lekker ruiken! Kleintjes kunnen hun zintuigen aan het werk zetten door alle kruiden te ruiken + met hun vingers te voelen hoe bobbelig gember + hoe glad een mango voelt.

Ruil dit voor dat

Gebruik voor een supersnelle mangosaus, een Ella’s Kitchen knijppakje (70 gram) mangoes, mangoes, mangoes!