Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Kip katsu met curry

Kip katsu met curry

Kip katsu met curry

Laat het hele gezin genieten van een supermakkelijke, heeeeerlijke kip katsu met curry! Met ingrediënten uit je vriezer en keukenkast!

Serves
4
Voorbereiden
5 min
Koken
30 min
Voor de hele familie
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van ei Vrij van ei
Vrij van zuivel Vrij van zuivel

Ingrediënten

Methode

  • 1 blik kokosmelk
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 el kerriepoeder
  • 130 g pindakaas
  • Komkommer
  • 4 kipburgers/equivalent in kipnuggets
  • 1 portie rijst op maat van het gezin

Ingrediënten

Methode

  1. Verhit in een pan de kokosmelk en pindakaas samen met de versneden lente-uitjes en het kerriepoeder. Haal de pan van het vuur wanneer de inhoud gesmolten is en begint in te dikken.
  2. Mix de saus tot deze glad is.
  3. Snijd de rode paprika zeer fijn. Voeg toe aan de saus.
  4. Bereid de kipburgers volgens de instructies op de verpakking.
  5. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  6. Haal een dunschiller over de lengte van de komkommer om fijne sliertjes te maken (optioneel, maar het zorgt voor een aangenaam fris tintje).
  7. Snijd de kipburgers in reepjes zodra ze gaar zijn.
  8. Doe de hete rijst in een kom, leg daarop de komkommersliertjes, vervolgens de reepjes kip en overdek met de currysaus.

Lekker voor baby's

Dit gerecht is geschikt vanaf 12 maanden als je gepaneerde kip gebruikt. Gebruik voor kleintjes jonger dan 12 maanden gewone kip en prak dit tot een meer gepaste textuur.

Handige tips

Controleer hoe pikant het kerriepoeder is en pas aan naar smaak.