Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Gezellig Engelse Cottage Pie

Gezellig Engelse Cottage Pie

Gezellig Engelse Cottage Pie

Hartverwarmend – zelf als je niet op het Engelse platteland woont. Een favoriet bij groot + klein.

Serves
6
Voorbereiden
20 min
Koken
60 min
Vanaf 10 maanden
Vrij van ei Vrij van ei
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van soja Vrij van soja

Ingrediënten

Methode

  • 600 gram aardappel, in blokjes
  • 60 ml volle melk
  • 200 gram zoete aardappel, in blokjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 500 gram mager rundergehakt
  • ½ theelepel kaneel
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 fijngehakte tomaten
  • 100 gram bevroren doperwten, ontdooid

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 200º Celsius.
  2. Kook de aardappels voor 10-15 minuten in kokend water of tot ze zacht zijn. Giet af + laat uitlekken + doe terug in de pan. Giet de melk erbij + stamp ze tot puree.
  3. Terwijl de aardappels opstaan, doe je de zoete aardappel + wortel in een andere pan met kokend water + kook voor 10 minuten. Giet af + stamp ze wat fijner.
  4. Bak de ui, het gehakt + kaneel vijf minuten in een grote koekenpan totdat het gehakt mooi bruin is. Voeg de bouillon toe + doe de gestampte zoete aardappel + wortelmengsel + de tomaten bij het gehakt + bak voor 5 minuten. Voeg de doperwten toe, roer het om + doe alles in een ovenschaal. Doe de gestampte aardappelen er bovenop + bak voor 30 minuten in de oven of tot het de aardappelpuree goudkleurig is.

Handige Tips

Een beetje geraspte kaas bovenop de gestampte aardappels maakt het extra lekker!