Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Gekruide peer rijstpudding

Gekruide peer rijstpudding

Gekruide peer rijstpudding

Een romige, warme rijstpudding van risotto rijst + heerlijk zachte peer!

Porties
16 ijsblokjes
Voorbereiden
5 min
Koken
35 min
Vanaf 10 maanden
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van gluten Vrij van gluten
Vrij van ei Vrij van ei

Ingrediƫnten

Methode

  • 200 ml van je baby's gebruikelijke melk, plus een beetje extra indien nodig
  • 25 risottorijst
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 rijpe peer, geschild, zonder klokhuis en in stukjes

Ingrediƫnten

Methode

  1. Giet de melk in een klein pannetje en roer de rijst er door. Verwarm de melk tot het bijna kookt, zet het vuur laag + doe een deksel op de pan. Laat het vijf minuten sudderen + roer regelmatig door tot de rijst zachter wordt.
  2. Voeg de mixed spice + de peer toe, roer het goed door elkaar en laat het 15 minuten verder koken met een deksel op de pan. Roer het regelmatig door zodat de rijst niet aan de bodem blijft kleven.
  3. Prak de rijstpudding met de achterkant van een vork tot het bijna glad is, en voeg een beetje melk toe als dat nodig is. Je kunt het ook in een keukenmachine of met een staafmixer pureren.

Ruil dit voor dat

Vervang peren door mango's, perziken, appels of bananen. Fruit uit blik + vriezer werkt ook hartstikke goed!

Handige tips

Geef je kleintje gekookte perenvingers of andere fruitsticks om zichzelf te leren eten.