Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Fruitig Marokkaans kikkererwtenstoofpotje

Fruitig Marokkaans kikkererwtenstoofpotje

Fruitig Marokkaans kikkererwtenstoofpotje

Een lekkere explosie van fruitsmaken met kruiden en specerijen voor kleine en grote smaakpapillen, allemaal in één heerlijk stoofpotje! Perfect voor het hele gezin.

Serves
4
Voorbereiden
10 min
Koken
50 min
Voor de hele familie
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van zuivel Vrij van zuivel
Vrij van ei Vrij van ei

Ingrediënten

Methode

  • 120 g gedroogde linzen
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blik tomaten
  • 100 g gegrilde paprika (uit pot)
  • 40 g gesneden abrikozen
  • 40 g rozijnen
  • 1 el komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • 1 pak couscous (bereid volgens de instructies op de verpakking)

Ingrediënten

Methode

  1. Gaar de rode linzen 25 minuten in kokend water tot ze zacht worden.
  2. Snijd de rode paprika’s in blokjes en hak de abrikozen fijn.
  3. Doe de kikkererwten met hun vocht, de tomaten, specerijen, abrikozen, rode paprika’s en rozijnen in een pan.
  4. Voeg de gekookte linzen toe.
  5. Kook 25 minuten op middelhoog vuur om de specerijen uit te koken en de rozijnen en abrikozen zacht te laten worden.
  6. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.

Leuk voor kleintjes

Doe wat gedroogde linzen in een plastic fles met de dop erop en laat je kleintje eens lekker schudden!

Ruil dit voor dat

Voor een niet-veggie alternatief kun je langzaam gegaarde blokjes lam toevoegen. Heeeeerlijk!

Lekker voor baby's

Geschikt voor kleintjes vanaf 12 maanden, of 7 maanden als je goed prakt met een vork.

Handige tips

Als je een slowcooker hebt, kun je alle ingrediënten er samen in doen (behalve de couscous) met 150 ml water. Laat 2 uur koken. Als de saus tijdens het koken te dik wordt, voeg dan wat water toe - het is belangrijk om het lang genoeg te laten koken zodat de abrikozen echt zacht kunnen worden.