Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Buitenaardse Mais Fritters

Buitenaardse Mais Fritters

Buitenaardse Mais Fritters

Deze mais pannekoekjes lijken op vliegende schotels van een andere planeet. Probeer ze met cajun kruiden om kleine astronautenbuikjes warm te houden op hun buitenaardse missies.

Makes
6 vliegende schotels
Voorbereiden
20 min
Koken
20 min
Vanaf 12 maanden
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van soja Vrij van soja
Vegetarisch Vegetarisch

Ingrediënten

Methode

  • 50 gram bevroren mais
  • 50 gram volkorenbloem
  • 25 gram maïzena
  • 2 eetlepels koriander + extra om te serveren, fijngehakt
  • ½ theelepel cajun kruiden (het kan ook zonder)
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 1 ei – dooier en eiwit geplitst
  • 75 ml volle melk

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 190º Celsius. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Kook de mais 3 minuten in een pan met kokend water. Giet af + laat de mais goed uitlekken.
  3. Doe de bloem, maïzena, koriander + cajun kruiden (als je die gebruikt) in een grote kom. Voeg de mais, bosuitjes, eierdooier + melk toe + meng het tot een dikke pasta.
  4. Klop het eiwit in een schone + vetvrije kom of tot er zich pieken vormen + roer het daarna voorzichtig door het maismengsel. Doe 6 eetlepels van het mengsel op de bakplaat met genoeg ruimte tussen elkaar.
  5. Bak de pannenkoeken voor 8 minuten in de oven. Gebruik een bakspatel om ze voorzichtig om te draaien + bak ze nog eens 4-5 minuten aan de andere kant tot ze helemaal doorbakken zijn. Serveer ze warm, met een beetje extra koriander.

Leuk voor kleintjes

Space Lunch! Maak er een thema-lunch van: gebruik een vergiet als space-helm voor je kleintje + maak een ruimtevaartpak van aluminiumfolie!

Ruil dit voor dat

Bespaar tijd + gebruik mais uit blik (kies mais zonder suiker of zout), deze hoef je niet te koken.