Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Aardbeien Wolken

Aardbeien Wolken

Aardbeien Wolken

Om op weg te dromen. Deze lichte, zoete omeletjes zijn als wolken op je bord. Pas op dat ze niet wegdrijven voor je de kans hebt ze allemaal op te eten!

Serves
4
Voorbereiden
15 min
Koken
10 min
Vanaf 12 maanden
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van gluten Vrij van gluten

Ingrediƫnten

Methode

  • 300 gram aardbeien, zonder kroon + gehalveerd
  • 3 eieren, wit en dooier gescheiden + apart bewaren
  • 2 theelepels heldere honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels kokosolie of zonnebloemolie
  • Dikke room of yoghurt
  • 2 handjes bosbessen, gehalveerd, om erbij te serveren

Ingrediƫnten

Methode

  1. Pureer de helft van de aardbeien om een fruitsaus te maken + zet apart. Klop het eiwit met een garde of mixer tot zachte pieken in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de honing + de vanille toe, + blijf kloppen tot het wit stijf en glanzend is. Vouw de dooiers erdoor.
  2. Zet je grill op een middelhoog-hete stand. Smelt de helft van de olie in een grote koekenpan met een vuurvast handvat (dat in de oven kan) + draai het rond totdat het vet de hele bodem bedekt. Doe een grote lepel beslag in de pan + spreid het uit met spatel tot een cirkel. Herhaal dat met een nog een lepel zodat je twee wolken tegelijk kunt bakken in dezelfde pan. Bak op een medium-laag vuur tot de onderkant een vaste vorm aanneemt + een licht gouden kleur krijgt. Zet de pan onder de grill + bak tot de bovenkant net gestold is.
  3. Leg de wolken op een bord + serveer met de aardbeiensaus, de room of yoghurt + de gehalveerde aardbeien + bosbessen. Herhaal het hele avontuur tot al je beslag op is.

Leuk voor kleintjes

Kleine handjes kunnen de aardbeien in een kom doen + helpen met het prakken!

Ruil dit voor dat

Gebruik in plaats van aardbeiensaus 1 knijppakje Ella's Kitchen Strawberries + Apples.