Voor het hele gezin
Spicy Breakfast Cereal
Maaltijden

Kruidig 'Hash-up' ontbijtje

Een Hash is Engels. Een leuke manier om restjes aardappel + groente te gebruiken. Eet het als ontbijt met een ei er bovenop + een beetje kerriepoeder om je tong te laten tinkelen.

  • Aantal

    4
  • Voorbereiden

    10
  • Koken

    20
    • Dietary icons Vegetarian
    • Dietary icons Soya free
    • Dietary icons Nut free
    • Dietary icons Gluten free

    ingrediënten

    Group 6 Created with Sketch.
    • 3 eetlepels zonnebloemolie, plus extra om de eieren in te bakken
    • 500 gram gekookte aardappels in blokjes
    • 1 ui, in dunne halve ringen
    • 250 gram gekookte spruiten, gehalveerd of in kwarten, of fijngesneden witte kool
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 140 gram halloumi kaas, in blokjes
    • 1 grote eetlepel milde kerriepoeder
    • 4 eieren
    • (hoeft niet, maar is wel lekker)

    methode

    Group 6 Created with Sketch.
    1. Opvarm olien i en stor stegepande over medium varme. Tilsæt kartofler + løg + steg i 10 minutter under hyppig omrøring, indtil løgene er blødgjort + kartoflerne er lyst gyldne.
    2. Tilsæt rosenkål eller hvidkål, hvidløg, halloumi, karrypulver + spidskommen, hvis det bruges, omrøres indtil det er blandet, steg derefter i yderligere 5 minutter, omrøres regelmæssigt, indtil alt er varmet helt igennem.
    3. Hvis det serveres med et spejlæg, skal du sætte biksemaden i ovnen (ved lav temperatur) for at holde den varm, dæk den med en tallerken for at undgå at det bliver tørt. Varm nok olie til at dække bunden af stegepanden + steg æggene, som du vil have dem, serveres derefter oven på biksemaden.
    Recipe tip handy hints

    Leuk voor de kleintjes

    Halloumi voelt heerlijk zacht aan + is een perfecte textuur voor kleintjes om te ontdekken

    Yummy for little ones

    Heerlijk voor baby's

    Vervang de gebakken eieren door roerei als je kleintje 10 maanden oud is