10 maanden
Pick Up Porridge Bars
Fingerfood

Havermout repen

Soms hebben drukke baby’tjes een extra boost nodig als ze op avontuur gaan ’s morgens. Deze havermoutrepen zijn perfect voor thuis + voor onderweg.

  • Porties

    6
  • Voorbereiden

    10
  • Koken

    20
  • Bevriezen

    mij!

  • Dietary icons Vegetarian
  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Nut free
  • Dietary icons Egg free

ingrediënten

Group 6 Created with Sketch.
  • 40 gram havermout
  • 220 ml volle melk
  • 20 gram fijngehakte rozijnen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 10 gram ongezouten boter

methode

Group 6 Created with Sketch.
  1. Bedek een kleine bakplaat met bakpapier. Doe de haver + melk in een klein pannetje + breng het aan de kook, zet het vuur laag, roer af en toe + laat het 10 minuten sudderen of tot de haver zacht is.
  2. Doe het mengsel in een kom + roer de rozijnen + het kaneel erdoor + spreid het uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik. Bedek het met plasticfolie + zet voor een half uurtje in de koelkast om het wat steviger te laten worden.
  3. Snij de plak in zes repen van ongeveer 7 bij 2,5 centimeter. Smelt de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag + bak de repen 2-3 minuten aan beide kanten tot ze goudkleurig zijn.
Recipe tip handy hints

Leuk voor de kleintjes

Oudere kleine koks kunnen helpen de pap te verspreiden + platdrukken in de ovenschaal

Swap this for that

Ruil hiermee

Probeer de rozijnen te vervangen door gehakte abrikozen of dadels