12 maanden
Seaside Carbonara
Maaltijden

Carbonara uit de zee

Deze carbonara met zalm uit blik is een beetje anders + supermakkelijk om te maken.

  • Aantal

    4
  • Voorbereiden

    10
  • Koken

    15
  • Bevriezen

    mij!

  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Nut free

ingrediënten

Group 6 Created with Sketch.
  • 280 gedroogde spaghetti
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 grote teen fijngehakte knoflook
  • 350 gram rode zalm in blik, uitgelekt, zonder graten, losgemaakt
  • 100 ml volle room
  • 50 ml volle melk
  • Sap van een halve citroen
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 2-3 eetlepels bieslook
  • Vers gemalen zwarte peper

methode

Group 6 Created with Sketch.
  1. Kook de spaghetti in een pan met kokend water, zoals aangegeven op de verpakking + voeg twee minuten voor het einde van de kooktijd de courgette toe. Giet af, maar gooi het kookvocht niet weg. Doe de spaghetti + courgette terug in de pan.
  2. Verhit intussen de olie op een laag vuurtje in een koekenpan + bak de knoflook 1 minuut tot het zacht is. Blijf roeren + zorg ervoor dat het niet bruin wordt. Roer de zalm erdoor + giet dan de room + melk erdoor. Warm het in 5 minuten goed door terwijl je voorzichtig blijft roeren.
  3. Roer het citroensap, citroenrasp + bieslook erdoor. Breng het op smaak met een beetje peper + warm het allemaal goed door. Giet de saus over de pasta, voeg 4 eetlepels kookvocht toe + zet op een laag vuurtje tot het goed verwarmd is. Snij voor kleintjes de spaghetti fijn voor je het opschept.
Recipe tip handy hints

Leuk voor de kleintjes

Kook wat extra spaghetti + laat je kleintje het gebruiken voor spaghettiverf. Doop de spaghetti in verf + teken ermee op papier.

Recipe tip bright ideas

Handige tips

De kleintjes vinden het heerlijk om spaghetti te slurpen, maar als ze moeite hebben, snijd het dan in kleinere stukjes