Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Pasta met gerookt spek en butternut

Pasta met gerookt spek en butternut

Pasta met gerookt spek en butternut

Breng het hele gezin samen aan tafel en laat hen genieten van deze rooomige pasta met butternut, gerookt spek en een snuifje salie!

Serves
4
Voorbereiden
10 min
Koken
50 min
Voor de hele familie
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten

Ingrediënten

Methode

  • 500 g butternut in blokjes
  • 1 zoutarm bouillonblokje (in 200 ml water)
  • 50 g roomkaas
  • 100 g gerookt spek
  • 1 tl gedroogde salie
  • 300 g gedroogde pasta

Ingrediënten

Methode

  1. Snijd de butternut in kleine blokjes.
  2. Leg ze op een licht ingevette bakplaat in een voorverwarmde oven op 180°C.
  3. Rooster voor 35 minuten en roer halverwege om.
  4. Doe na het roosteren 2/3 van de geroosterde butternut samen met de salie in een kom.
  5. Los een bouillonblokje op in 200 ml water en voeg dit toe.
  6. Mix tot een gladde massa.
  7. Doe het mengsel in een pan, voeg de roomkaas toe en roer door op een laag vuurtje.
  8. Kook 300 g pasta volgens de instructies op de verpakking.
  9. Gril het gerookte spek tot het gaar is. Snijd het fijn en voeg het tsamen met de rest van de stukjes butternut toe aan de saus (om het zoutgehalte voor de kleintjes te beperken, kun je een gepaste portie saus apart houden voordat je het spek toevoegt).
  10. Meng de gekookte pasta door de saus of giet er saus overheen.

Ruil dit voor dat

Gebruik een half bouillonkuipje of -blokje als je geen zoutarme hebt.

Lekker voor baby's

Dit gerecht is geschikt vanaf 10 maanden. Meng goed om de pasta extra rooomig en lekker te maken!