Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Mini Party Pizzaaatjes Kaas

Mini Party Pizzaaatjes Kaas

Mini Party Pizzaaatjes Kaas

Deze kleine party-pizzaaatjes gaan er bij iedereen wel in! Zorg ervoor dat je kleintjes ze helemaal op hebben voor ze zich weer in het feestgedruis storten!

Makes
24
Voorbereiden
10 min
Koken
20 min
Vanaf 10 maanden
Vrij van ei Vrij van ei
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van soja Vrij van soja
Vegetarisch Vegetarisch

Ingrediënten

Methode

 • Een blik tomaten van 400 gram
 • ½ theelepel gedroogde oregano
 • 2 eetlepels tomatenketchup
 • 12 volkoren boterhammen
 • 40 gram ongezouten boter, gesmolten
 • 75 gram mozzarella, in kleine stukjes
 • Fijngehakte peterselie, om erbij te serveren

Ingrediënten

Methode

 1. Verwarm de oven voor op 200º Celsius.
 2. Doe de tomaten in een pannetje + roer de oregano erdoor (gebruik een grote pan, want de tomaten bubbelen vaak nogal heftig als je ze bakt) Breng het mengsel aan de kook + laat het 10 minuten sudderen tot het dik is. Verwijder de saus van het vuur + roer de ketchup erdoor.
 3. Gebruik een koekuitsteker in de vorm van een voet (van ongeveer 8 centimeter) en snij 24 vormpjes uit de boterhammen. Bestrijk ze licht met de gesmolten boter + plaats ze op een grote bakplaat.
 4. Doe een beetje van de tomatensaus in het midden van je pizzavoeten + een beetje mozzarella bovenop. Bak de pizzaatjes 10 minuten in de oven, of tot het brood goudkleurig wordt aan de randjes. Doe de pizza’s op een bord + serveer ze met de peterselie.

Leuk voor kleintjes

Je kunt natuurlijk ook andere vormpjes gebruiken, en kleintjes zijn dol om zelf vormpjes uit het brood te steken. Wie kan er door het gaatje in het brood kijken?

Handige Tips

Je kunt varieren met de toppings. Kies voor groente in verschillende kleuren zoals paprika, champignons + geraspte courgette.