12 maanden
Big and Strong Muffins Weaning Recipe
Fingerfood

Grote Sterke Muffins

Deze muffins zitten tjokvol met spinazie, kaas + een beetje mosterd. Zo verpak je gezonde groente in iets lekkers! Yum!

  • Porties

    16
  • Voorbereiden

    15
  • Koken

    16
  • Bevriezen

    mij!

  • Dietary icons Vegetarian
  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Nut free

ingrediënten

Group 6 Created with Sketch.
  • 50 gram ongezouten + gesmolten boter + een beetje extra om in te vetten
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel Engelse mosterdpoeder
  • 50 gram babyspinazie, zonder steeltjes + blaadjes zeer fijn gesneden
  • 100 gram mais uit blik, zonder zout en suiker, uitgelekt
  • 30 gram geraspte oude kaas
  • 125 ml volle melk
  • 1 losgeklopt ei

methode

Group 6 Created with Sketch.
  1. Verwarm de oven voor op 190º Celsius. Vet je muffinschaal in - je maakt ongeveer 16 muffins met dit recept.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder + mosterdpoeder in een grote kom. Roer de fijn gesneden spinazie, mais + de helft van de kaas erdoor + mix tot het één geheel is. Maak een kuiltje in het midden.
  3. Klop de melk, het ei + de gesmolten boter met een garde goed door elkaar. Giet het mengsel geleidelijk bij de droge ingrediënten in het kuiltje + blijf kloppen met een houten lepel tot het allemaal net door elkaar zit.
  4. Verdeel het mengsel netjes in de muffinvormpjes + bak 12-15 minuten in de oven tot ze goudkleurig + gerezen zijn. Laat ze afkoelen op een rek + serveer ze lauwwarm of wacht tot ze volledig zijn afgekoeld.
Swap this for that

Ruil hiermee

Je kunt de spinazie vervangen door geraspte courgette. Vergeet niet om het droog te deppen voordat je het aan het deeg toevoegt.

Recipe tip bright ideas

Handige Tips

Deze muffins zijn goed voor de lunchbox + onderweg als gezond tussendoortje + voor de picknick