Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Grote Sterke Muffins

Grote Sterke Muffins

Grote Sterke Muffins

Deze muffins zitten tjokvol met spinazie, kaas + een beetje mosterd. Zo verpak je gezonde groente in iets lekkers! Yum!

Porties
16 muffins
Voorbereiden
15 min
Koken
15 min
Vanaf 12 maanden
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van soja Vrij van soja
Vegetarisch Vegetarisch

Ingrediënten

Methode

  • 50 gram ongezouten + gesmolten boter + een beetje extra om in te vetten
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel Engelse mosterdpoeder
  • 50 gram babyspinazie, zonder steeltjes + blaadjes zeer fijn gesneden
  • 100 gram mais uit blik, zonder zout en suiker, uitgelekt
  • 30 gram geraspte oude kaas
  • 125 ml volle melk
  • 1 losgeklopt ei

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 190º Celsius. Vet je muffinschaal in - je maakt ongeveer 16 muffins met dit recept.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder + mosterdpoeder in een grote kom. Roer de fijn gesneden spinazie, mais + de helft van de kaas erdoor + mix tot het één geheel is. Maak een kuiltje in het midden.
  3. Klop de melk, het ei + de gesmolten boter met een garde goed door elkaar. Giet het mengsel geleidelijk bij de droge ingrediënten in het kuiltje + blijf kloppen met een houten lepel tot het allemaal net door elkaar zit.
  4. Verdeel het mengsel netjes in de muffinvormpjes + bak 12-15 minuten in de oven tot ze goudkleurig + gerezen zijn. Laat ze afkoelen op een rek + serveer ze lauwwarm of wacht tot ze volledig zijn afgekoeld.