Wanneer u onze website bezoekt, registreren we uw gegevens op onze website met behulp van 'cookies'. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies die in dit beleid zijn beschreven.

Home > Recepten > Groente Mac & Cheese

Groente Mac & Cheese

Groente Mac & Cheese

Vol met alle goede dingen van groente + met een beetje mosterd om het spannend te maken.

Voor ... personen
4
Voorbereiden
15 min
Koken
30 min
Vanaf 10 maanden
Vegetarisch Vegetarisch
Vrij van soja Vrij van soja
Vrij van noten Vrij van noten
Vrij van ei Vrij van ei

Ingrediënten

Methode

  • 60 gram gedroogde macaroni
  • 20 gram bevroren doperwten
  • 1 kleine courgette, geraspt
  • 10 gram ongezouten boter
  • 2 theelepels gewone bloem
  • 150 ml volle melk, warm + een beetje extra mocht dat nodig zijn.
  • ½ theelepel Dijon mosterd
  • 30 gram geraspte oude kaas

Ingrediënten

Methode

  1. Verwarm de oven op 180° Celsius. Kook de macaroni in een pan met kokend water zoals aangegeven op de verpakking tot het zacht is + voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten + de courgette toe. Giet af + bewaar wat van het kookvocht.
  2. Maak intussen de kaassaus. Smelt de boter in een klein pannetje op een laag vuur, voeg de bloem toe + gaar het 1 minuut. Giet geleidelijk de melk erbij + blijf roeren tot de saus dikker geworden is. Verwijder het van het vuur + roer de mosterd erdoor + driekwart van de kaas. Blijf roeren tot alle kaas is gesmolten.
  3. Doe de gekookte pasta + de groente bij de saus, eventueel met twee eetlepels van het kookvocht (mocht dat nodig zijn) + roer alles goed door elkaar. Lepel het in een grote ovenvaste schaal + besprenkel het met de rest van de kaas. Bak het 15-20 minuten in de oven of tot alle kaas gesmolten is.
  4. Gebruik de achterkant van een vork om de pasta-mix tot een ruige puree te prakken + voeg een beetje melk toe als dat helpt of nodig is. Je kunt het ook in kleine stukken snijden.