fliss vaughan

Manager Recepten + productontwikkeling / Maakt nieuwe dingen om van te smullen

Fliss body

wat doe je bij Ella's Kitchen?

Het is mijn werk om smakelijke nieuwe recepten te ontwikkelen voor al onze lekkere knijpzakjes, maaltijden, puddinkjes en de Big kids-lijn. Ik werk nauw samen met het Vrienden-team (marketing) om onze spannende nieuwe ideeën tot leven te laten komen. We hebben een fab ontwikkelkeuken hier, vol spannende spulletjes en ik heb het geluk dat ik veel van mijn tijd kan besteden aan nieuwe recepten bedenken.

Wij volgen superstrenge richtlijnen om de lekkerste recepten te maken, met uitgebalanceerde voedingswaarden, en we gebruiken altijd de beste ingrediënten die verkrijgbaar zijn. We letten heel streng op wat er in onze producten gaat en ieder ingrediënt moet door ons getest en goedgekeurd worden, zodat we er zeker van kunnen zijn dat het veilig, ethisch verantwoord en van duurzame oorsprong is. En het belangrijkste: dat het écht lekker is!

Ik maak deel uit van het team productbewakers, wij bewaken de productkwaliteit en herontwikkelen bestaande producten als dat nodig is. We herbeoordelen onze productassortimenten voortdurend, zodat ze zo goed zijn als maar kan. Als we denken dat er ruimte is voor verbetering, dan vernieuw ik het recept, om het beter te maken.

Een favoriet onderdeel van mijn werk is voor mij het ontwikkelen van recepten voor onze website en social media. Het is echt zo leuk om creatieve nieuwe dingen te bedenken: nieuwe manieren om onze knijpzakjes te gebruiken, foodie art, handige kookhacks en recepten voor het hele gezin. En ik vind het nog altijd echt heel leuk als ik een van de recepten die ik heb gemaakt zie verschijnen op Instagram!

kun je iets over je achtergrond vertellen, waarom is dit echt een baan voor jou?

Ik werk al 14 jaar in de productontwikkeling in de voedingsindustrie. Hier bij Ella's werk ik nu iets langer dan 6 jaar. Ik was altijd al dol op koken. Ik ben opgegroeid in een huishouden met veel aandacht voor eten en ik was dan ook vaak in de keuken te vinden.

Toen ik 14 was, besloot ik dat ik culinair productontwikkelaar wilde worden. Op de middelbare school heb ik A-niveau voedingstechnologie gedaan en daarna ben ik Food marketing & management gaan studeren aan Sheffield Hallam University.

Voordat ik bij Ella's kwam, heb ik ervaring opgedaan in 3 verschillende voedingsbedrijven. Ik heb heel veel recepten ontwikkeld en ik heb producten mogen ontwikkelen voor Duchy Originals, Heston Blumenthal en Raymond Blanc. En ik moet zeggen, kleintjes zijn echt veruit de lastigste klanten om het naar de zin te maken!

waar ben je trots op bij je werk voor Ella's Kitchen + hoe helpt jouw werk kleintjes van goed eten te leren houden?

Ik ben er echt trots op, dat ik werk voor zo'n ethisch bedrijf met zo'n missie als Ella's. Alles wat we doen is erop gericht om de voedingsbehoefte van kleintjes en hun relatie met eten zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ik ben er trots op dat ik hieraan een bijdrage kan leveren en dat ik ouders en verzorgers kan helpen navigeren over deze hindernisbaan die starten met bijvoeding en opbouwen van vaste voeding vaak is … en dan verder!

mijn top 3-tips voor ouders + verzorgers van kleintjes

1

Wees niet bang, biedt veel nieuwe dingen aan maar ook kleine variaties op het vertrouwde eten. Probeer ook eens dingen die je zelf niet lekker vindt, je kleintje vindt het misschien heerlijk. En het hoeft ook niet altijd enorm avontuurlijk te zijn. Mengen van 2 bekende hapjes kan heel andere smaken opleveren - een goede oefening voor de smaakpapilletjes.

2

Benut alle mogelijkheden om de kleintjes te betrekken bij de voorbereiding en bereiding van het eten. Het is spannend voor ze om ook mee te mogen doen, het helpt een meer zintuigelijke ervaring te creëren en prikkelt de nieuwsgierigheid.

3

Laat je niet ontmoedigen als je kleintje iets niet wil eten. Textuur speelt een belangrijke rol bij het accepteren en weigeren van voedsel. Als je kind een gestoomde wortel niet wil, dan kun je gepureerde of gebakken wortel proberen, zo biedt je een andere eetervaring.

1 / 3
Our Experts Hero

wij werken nauw samen met een groot aantal deskundigen. Zo zorgen we ervoor, dat onze smulvoeding het beste voor kleine buikjes is!